18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Λέτε να φτιάξει και η Apple “έξυπνα” γυαλιά;

    Κάτι κινείται στο χώρο των smart glasses το τελευταίο διάστημα. Φυσικά, η Google με το εντυπωσιακό “Project Glass” έχει αυτή τη στιγμή την πιο ξεχωριστή πρόταση, αν και φαίνεται ότι ο χώρος του wearable computing ελκύει πολλές εταιρείες, όπως, για παράδειγμα, την Olympus που παρουσίασε σήμερα τη δική της ξεχωριστή prototype πρόταση.

    Μία αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύεται από την Apple, πάντως, φανερώνει ότι η εταιρεία του Cupertino δείχνει κι αυτή το ενδιαφέρον της προς αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη.

    Πρόκειται για μία πατέντα, που στην περιγραφή της αναφέρεται ως “περιφερειακή υποστήριξη για οθόνες τοποθετημένες στο κεφάλι”. Στην ουσία, πρόκειται για μία συσκευή που έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τις εικόνες πάνω από τα μάτια του χρήση, μέσω μίας οθόνης που βλέπει μπροστά του.

    Δεν πρόκειται, βέβαια, για μία λύση όμοια με τα Google Glasses, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι μία πλήρης οθόνη που θα αναλαμβάνει την περιφερειακή αλλά και την άμεση όραση του χρήση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτός να βλέπει τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο του. Σε αντίθεση με αυτό, τα Google Glasses έχουν δημιουργηθεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και περπατώντας, χωρίς να εμποδίζουν την όραση του χρήστη.

    Ένα ακόμη cool χαρακτηριστικό της πατέντας που δημοσιεύτηκε, πάντως, περιγράφει τη δυνατότητα της συσκευής που θα την ενσωματώνει να προβάλλει μία οθόνη σε κάθε μάτι, εξαλείφοντας έτσι το αίσθημα της “ναυτίας” που μπορεί να είναι αποτέλεσμα wearable οθονών.

    Παρόλο που μία τέτοια πατέντα δε μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Apple ετοιμάζει τα δικά της “έξυπνα” γυαλιά, σίγουρα μας δείχνει ότι η εταιρεία έχει ένα μέρος του ενδιαφέροντός της και προς παρόμοιες λύσεις, επομένως μην αποκλείετε κάποιο μελλοντικό gadget να αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σ’ αυτή. Ίδωμεν…

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles