20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    LG @ CES 2017: Γνωρίστε το Gram 14, το laptop που υπόσχεται να προσφέρει 21 ώρες διάρκεια μπαταρίας

    Η τελευταία και πιο πρόσφατη προσπάθεια της LG να συνδυάσει την εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση με τις κορυφαίες επιδόσεις, φαίνεται ότι έλυσε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των σύγχρονων φορητών συσκευών. Ας γνωρίσουμε το Gram 14, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα στην έκθεση CES 2017. Πρόκειται για ένα laptop που παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον προκάτοχό του. Η συσκευή δε θα διαθέτει οθόνη αφής, ενώ έχει τις ίδιες διαστάσεις και ζυγίζει το ίδιο με το μοντέλο του 2015. Εκεί όμως που διαφοροποιείται, είναι η μπαταρία του, με την LG να υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει ως και 21 ώρες συνεχούς λειτουργίας ανά φόρτιση.

    lg-gram-14

    Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο ισχυρισμός αυτός ευσταθεί, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη τις αδυναμίες του προκατόχου. Ορισμένες παρουσιάσεις του μοντέλου του 2015, κατέληγαν στο συμπέρασμα πως η διάρκεια της μπαταρίας του δεν ξεπερνούσε τις πέντε ώρες. Αν όντως αποδειχθεί ότι η μπαταρία του Gram 14 προσφέρει 21 ώρες χρήσης της συσκευής, τότε θα αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα, αθώς πρόκειται για χρονικό διάστημα αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που διαφημίζουν άλλες εταιρείες του χώρου, όπως για παράδειγμα η Apple.

    Η LG παρείχε ορισμένες πληροφορίες για το πως κατάφερε να επιτύχει την αυξημένη διάρκεια μπαταρίας που υπόσχεται. Το Gram 14 έρχεται με πλήρως μεταλλική κατασκευή, που η εταιρεία τονίζει πως έχει κατασκευαστεί με κράμα μαγνησίου και άνθρακα. Το μέταλλο, μπορεί να είναι ένα από τα υλικά κλειδιά που συμβάλλουν σε αυτήν την αυξημένη διάρκεια υπό την έννοια ότι με το να εξοπλίσει το laptop με ένα ελαφρύ υλικό κατασκευής, της επέτρεψε να τοποθετήσει στο εσωτερικό του μεγαλύτερη μπαταρία.

    lg_gram_14_image_3_

    Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει ότι πίσω από τα bezels της οθόνης βρίσκεται μια νέα τεχνολογία, που επιτρέπει το IPS panel να προσφέρει τα επιθυμητά επίπεδα ανάλυσης και φωτεινότητας, μειώνοντας όμως σημαντικά το βάρος του υλικού από το οποίο έχει κατασκευαστεί.

    Διαβάστε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της έκθεσης CES 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles