20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    LG G2. Επίσημο με οθόνη 5,2 ιντσών και Snapdragon 800

    Ακόμη ένα smartphone που μας απασχόλησε με δεκάδες διαρροές γίνεται επίσημο εν μέσω καλοκαιριού. Ο λόγος για τη νέα “ναυαρχίδα” της LG, το G2, διάδοχο του Optimus G της κορεατικής εταιρείας.

    lgg2

    Η νέα συσκευή ανακοινώθηκε πριν λίγο σε event που πραγματοποιήθηκε στo Lincoln Center της Νέας Υόρκης, ενσωματώνοντας oθόνη IPS 5,2 ιντσών ανάλυσης 1080p και με pixel density 423ppi, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 στα 2.2GHz, 2GB RAM και δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού χώρου ανάμεσα στα 16 και τα 32GB. Διαθέτει ακόμη κάμερα 13MPixels με οπτικό σταθεροποιητή, δεύτερη εμπρόσθια κάμερα στα 2.1MP, υποστήριξη 24 bit/192kHz Hi-Fi playback και μπαταρία 3.000mAh.

    Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πρότασης της LG, σχεδιαστικά, είναι η απουσία πλαϊνών πλήκτρων, τα οποία έχουν τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο… πίσω μέρος της συσκευής κάτω από την κάμερα. Πρόκειται για μία απόφαση που πήρε η κορεατική εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι χρήστες, όσο τα smartphones μεγαλώνουν, δυσκολεύονται ολοένα και πιο πολύ να χειριστούν τα πλαϊνά πλήκτρα των συσκευών. Δε γνωρίζουμε πόσο πρακτική θα είναι αυτή η υλοποίηση ωστόσο, αν δε δούμε τη συσκευή από κοντά…

    Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για ένα μεγάλο smartphone, που η LG σημειώνει όμως ότι μπορείτε να χειριστείτε με το ένα χέρι, χάρη στο πολύ μικρό bezel που διαθέτει γύρω από την οθόνη του.

    Επιπλέον, για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη αυτονομία στο απαιτητικό LCD panel της συσκευής, υπάρχει graphic RAM ενσωματωμένη στην οθόνη. Βλέπουμε πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι εταιρείες δίνουν βαρύτητα στην αυτονομία των “ναυαρχίδων” τους, ένας τομέας που μας πονάει αρκετά η αλήθεια κατά τη χρήση τους.

    Η κορεατική εταιρεία έχει επιπλέον δώσει βαρύτητα και στον τομέα του software και των αισθητήρων, που τελευταία ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο, όπως βλέπουμε, τους κατασκευαστές.Έτσι, για παράδειγμα, η λειτουργία “Answer Me” γνωρίζει πότε τοποθετείτε το κινητό στο αυτί σας, έτσι απαντά αυτόματα μία κλήση, το “Plug & Pop” μαντεύει τι θέλετε να κάνετε όταν συνδέετε στο κινητό ακουστικά ή καλώδιο USB, το “KnockON”, επιτρέπει στη συσκευή να ενεργοποιηθεί χτυπώντας απλά δύο φορές την οθόνη κ.ο.κ. Το “παρών” δίνουν και αρκετά ακόμη έξυπνα χαρακτηριστικά που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών.

    Το LG G2, που ενσωματώνει την έκδοση 4.2.2 του Android, θα κυκλοφορήσει σε λευκό και μαύρο χρώμα, με την κορεατική εταιρεία να σημειώνει ότι θα είναι διαθέσιμο στις αγορές ανά τον κόσμο “τις επόμενες οκτώ εβδομάδες”, χωρίς να έχουμε ακόμη ακριβείς πληροφορίες για την τιμολόγησή του.

    Περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας που κυκλοφόρησε νωρίτερα και έχουμε δημοσιεύσει εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles