15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    LG G3 S hands-on review: “Ολίγη” από…G3!

    Είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως η LG ανανεώνει πλήρως τη γκάμα της, δίνοντας στις περισσότερες συσκευές τα χαρακτηριστικά του G2/G3, που έκαναν αυτά τα μοντέλα τόσο επιτυχημένα. Τα πλήκτρα στο πίσω μέρος και το interface είναι αυτά που ελκύουν τους χρήστες και το νέο G3 S ανήκει στην ίδια κατηγορία, δανειζόμενα πολλά χαρακτηριστικά από τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας. Αρκεί, όμως, αυτό;

    lg g3 s (6)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 137,7 x 69,6 x 10,3 mm
    • Βάρος: 134 γρ.
    • Οθόνη: 5” IPS (720 x 1280 pixels)
    • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 (4-core 1,2GHz Cortex A7)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 64GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Wi-Fi hotspot-Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.0-A2DP-LE, NFC, USB v2.0, GPS-GLONASS (με A-GPS)
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 8 MPixel, HDR, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 1,3 MPixel
    • Μπαταρία: 2.540mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: micro-SIM, θύρα υπερύθρων
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής, ακουστικά

     

    lg g3 s (1)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Δε χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ, καθώς το G3 S είναι ουσιαστικά το G3, μικρότερο και ελαφρύτερο. Λογικό, αφού έχει οθόνη μισή ίντσα μικρότερη και υποδεέστερο hardware, ωστόσο είναι πιό παχύ (αρκετά παχύ, εδώ που τα λέμε) και με λίγο διαφορετικό σχήμα στο πάνω και κάτω μέρος του. Το πίσω μέρος είναι σχεδόν πανομοιότυπο με του G3, με τα πλήκτρα στη γνωστή θέση, όπως και την κάμερα, το φλας και το ηχείο.

    lg g3 s (4) lg g3 s (5) lg g3 s (7)

    Έχοντας σημειώσει τα παραπάνω, το G3 S έχει καλή ποιότητα κατασκευής και με αφαιρούμενο, πίσω καπάκι που αποκαλύπτει μπαταρία και υποδοχές SIM και microSD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα με το ένα χέρι και σε γενικές γραμμές δεν έχει ψεγάδι σε αυτό τον τομέα. Στη συσκευασία θα βρείτε τα βασικά και απαραίτητα, ενώ η συσκευή παρέχει μέτριο grip, με τάση να γλιστράει κάπως φυσικά, οπότε μια θήκη να την σκεφτείτε σοβαρά.

    Λειτουργικότητα και hardware

    Έχοντας τόσα κοινά με το G3, το G3 S δε θα μπορούσε παρά να τρέχει Android KitKat με το interface του μεγάλου αδερφού, μαζί και αρκετές από τις λειτουργίες του (όπως το Smart Screen) και τα apps της LG. Τα παραπάνω κατατάσσονται στα θετικά, αφού πρόκειται για ένα άκρως βολικό UI και αρκετά καλαίσθητο, αλλά και γρήγορο, με βοηθήματα και ρυθμίσεις που λύνουν τα χέρια του χρήστη.

    g3 s menu

    Οι ομοιότητες, δυστυχώς, τελειώνουν κάπου εδώ. Αν περιμένατε high-end hardware, ατυχήσατε, αφού το G3 S κατατάσσεται στα mid-rangers βάση των specs του. «Απλο» τετραπύρηνο Snapdragon 400 και 1GB RAM είναι τα απολύτως απαραίτητα για ένα σοβαρό smartphone πλέον, ενώ τα 8GB αποθηκευτικού χώρου δείχνουν ότι έπρεπε το κόστος να κρατηθεί χαμηλά (ευτυχώς υπάρχει microSD). Το ίδιο συνέβη και με την οθόνη που είναι μεν IPS, αλλά με ανάλυση 720p και φυσικά διαφορετικό panel από του G3. Οριακή η ευκρίνεια υπό ήλιο ενώ η απεικόνιση χρωμάτων είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το θετικό είναι πως το NFC παραμένει στη θέση του μαζί με το ραδιόφωνο και τη θύρα υπερύθρων (για χρήση σαν remote), όπως και οι δυνατότητες του Wi-Fi controller.

    g3 s menu (2) g3 s antutu

    Αυτά αντικατοπτρίζονται και στις επιδόσεις, καθώς η συσκευή δεν ξεπερνά τα 20.000 marks στο AnTuTu. Τα scores, βέβαια, δε λένε πάντα την αλήθεια, οπότε τα αναφέρουμε ενδεικτικά, όπως τονίζουμε σε κάθε hands-on review μας. Στην πράξη το G3 S λειτουργεί ομαλά και σβέλτα, ικανοποιώντας τους περισσότερους χρήστες, αλλά χωρίς να συγκρίνεται με το G3. Για την κατηγορία του είναι ικανοποιητική η συμπεριφορά του και δε θα σας απογοητεύσει.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Όπως θα περίμενε κανείς, «περικοπές» έχουν γίνει και στους τομείς αυτούς. Η κάμερα είναι μια τυπική 8άρα που κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS, με HDR και single-LED flash μέτριας ισχύος. Δείτε τα δείγματα παρακάτω. Θα καλύψει τις τυπικές ανάγκες σας, αλλά μη περιμένετε θαύματα. Το ίδιο ισχύει και για την εμπρόσθια κάμερα των 1,3 MPixel.

    lg g3 s (8)

    lg g3 s camera (5) lg g3 s camera (4)

    lg g3 s camera (8) lg g3 s camera (7) lg g3 s camera (6) lg g3 s camera (3) lg g3 s camera (2) lg g3 s camera (1)

    Το ηχείο βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το G3, κάτω-αριστερά στο πίσω μέρος και έχει αρκετά καλή ισχύ, έτσι δεν είχαμε παράπονο. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

    lg g3 s (3)

    Όσο για την αυτονομία, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του G3 S, αφού η μπαταρία έχει μικρύνει αλλά όχι υπερβολικά. Από τα 3000mAh «πέφτει» στα 2540mAh, χωρητικότητα που είναι επαρκέστατη για μια συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτή την κατανάλωση. Έτσι, θα βγάλει άνετα το 24ωρό σας, ενώ το power-saving mode είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει, αν χρειαστεί.

    lg g3 s (2)

    Το LG G3 S είναι ουσιαστικά το νέο “mini” της εταιρείας, απλά δεν ονομάζεται “LG G3 mini”. Μικρή η διαφορά, αφού ξέραμε τι είχαμε στα χέρια μας και τι να περιμένουμε. Είναι γεγονός πως είναι καλύτερο από το υπάρχον G2 mini, το οποίο είναι ήδη αρκετά δημοφιλές και φαίνεται πως θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του. Ωστόσο, η επίσημη τιμή λιανικής του ανέρχεται στα €369, θετοντάς το αντιμέτωπο με πολύ ισχυρότερες προτάσεις, κυρίως εκ Κίνας. Η “street price” του, πάντως, είναι αρκετά χαμηλότερη, στα €230-260, που το καθιστούν έναν πολύ αξιόλογο υποψήφιο για όποιον ψάχνει συσκευή στα χρήματα αυτά, ή για όσους θέλουν ένα “μικρό G3”.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles