18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    LG G5 modular design. Μία πιο κοντινή ματιά στην καινοτομία της νέας ναυαρχίδας των Κορεατών

    Το LG G5 αποτέλεσε μία από τις πρωταγωνιστικές παρουσίες του φετινού Mobile World Congress της Βαρκελώνης, με την κορεατική εταιρεία να παρουσιάζει μία νέα ναυαρχίδα που, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει και για το modular design της. Για την ακρίβεια, το κάτω μέρος της συσκευής μπορεί να αφαιρεθεί με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία και να αντικατασταθεί από ένα άλλο που προσθέτει επιπλέον δυνατότητες στο μοντέλο.

    LG-G5-and-Friends-Modular-Design-smartphone-1

    Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο χαρακτηριστικό που μπορεί να μη φτάνει σε πολυπλοκότητα τις modular λύσεις που φιλοδοξεί να παρουσιάσει η Google με το περίφημο Project Ara της, ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε στους Κορεάτες το ότι έχουν ενσωματώνει την “καινοτομία” τους σε ένα εμπορικό προϊόν το οποίο έχει φυσικά περιθώριο βελτίωσης στο μέλλον, τη στιγμή που η Google δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει τα πιλοτικά tests του εντυπωσιακού και πολυδάπανου project της.

    Επιστρέφοντας στο G5, να διευκρινίσουμε ότι, προς το παρόν, η LG θα διαθέσει δύο εναλλακτικά modules για τη συσκευή στην αγορά, τα οποία επεκτείνουν την εμπερία του χρήστη στο κομμάτι της φωτογραφίας και του ήχου, χωρίς βέβαια να αποτελούν και κάτι που κάνει πραγματικά τη διαφορά όσον αφορά τις δυνατότητές του. Αποτελούν όμως μία αρχή για ένα διαφορετικό μέλλον στα smartphones που το μέλλον θα δείξει πώς θα εξελιχθεί.

    LG-CAM-Plus
    CAM Plus

    Το πρώτο module της LG είναι λοιπόν το CAM Plus. Ένα σχετικά ογκώδες hardware που έχει ως σκοπό να διευκολύνει το χρήστη όταν φωτογραφίζει με το νέο LG G5, ενώ διαθέτει και extra μπαταρία χωρητικότητας 1.200mAh που επεκτείνει την αυτονομία της συσκευής. Στις πλευρές του υπάρχουν αναλογικοί controllers για την κάμερα, ένα περιστροφικό button για το zoom, ένα 2-step shutter button και ξεχωριστό πλήκτρο για τη βιντεοσκόπηση.

    LG-HiFi-Plus
    Hi-Fi Plus

    Το δεύτερο είναι το Hi-Fi Plus που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bang & Olufssen και προσφέρει 32-bit Hi-Fi DAC upsampling, ενώ υποστηρίζει 32-bit 384KHz high-definition audio. Υπόσχεται, λοιπόν, βελτίωση της ηχητικής εμπειρίας του LG G5, παίρνοντας αφορμή από τη συνεργασία των Κορεατών με το γνωστό κατασκευαστή.

    lg-g5-modular

    Πώς λειτουργούν τα modules; Πατώντας ένα κουμπί στο κάτω μέρος της συσκευής, η βάση απελευθερώνεται και αφαιρείται – με την μπαταρία του LG G5 συνδεδεμένη βέβαια σ’ αυτήν όπως βλέπετε και παραπάνω. Κατόπιν, απλά αφαιρείτε την μπαταρία από το stock module, τοποθετείτε ένα από τα άλλα δύο και ξανασυνδέετε το τμήμα στο LG G5.

    lg g5 modular design

    Φυσικά, από τον τρόπο αυτό, μπορείτε να αντιληφθείτε εύκολα ότι, για να αλλάξετε ένα module, πρέπει να κλείσετε και να ξανανανοίξετε τη συσκευή, καθώς δεν μπορεί να είναι plug n’ play ένα module που απαιτεί …αφαίρεση μπαταρίας για να τοποθετηθεί. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει κάποιους, όπως και η συνολική εμφάνιση των add-ons, ωστόσο, όπως γράψαμε και παραπάνω, αυτή είναι η αρχή στην ιδέα της LG και, όπως κάθε project στα πρώτα του βήματα, έχει φυσικά τις αδυναμίες του.

    LG-G5-Friends
    LG G5 FRIENDS

    Η LG διαφημίζει τα modules (όπως και κάποια άλλα αξεσουάρ που ανακοίνωσε μαζί με το G5: την κάσκα LG 360VR, την κάμερα LG 360 Cam και το ρομποτάκι LG Rolling Bot) ως LG G5 FRIENDS, ποντάρει δηλαδή στη δημιουργία μίας “παρέας” για την κορυφαία συσκευή της που θα εμπλουτίσει τις δυνατότητές της, θα της δώσει υπεροχή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και θα της ανοίξει το δρόμο για ένα διαφορετικό μέλλον των smartphones. Το πώς αυτό θα εξελιχθεί θα εξαρτηθεί από την υποδοχή της συσκευής από τον κόσμο, αλλά και το πώς θα επενδύσει στην ιδέα αυτή η LG καθώς και πώς θα την εξελίξει, κάτι που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles