19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    LG L40 hands-on Video Review. Συνδυάζοντας στυλ και «pocket» φιλοσοφία!

    Το LG L40 είναι η τελευταία low-end πρόταση της κορεατικής εταιρείας, το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει τη προσοχή των καταναλωτών που αναζητούν μία φτηνή συσκευή, η οποία απλώς θα τους προσφέρει μία σειρά από βασικές λειτουργίες, χωρίς όμως να διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών. Το LG L40 επιχειρεί να βαδίσει στα βήματα του LG Optimus LIII 2 και αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια της LG να ισχυροποιήσει τη θέση της στη low-end κατηγορία. Το μικρό της LG δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να πετύχει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε…

    LG L40_1

    Η πρώτη ματιά… 

    Βγάζοντας το LG L40 από την συσκευασία του η πρώτη εντύπωση που μας άφησε είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά μικρή (σε μέγεθος pocket θα λέγαμε), αλλά αρκετά συμπαγή και στιβαρή συσκευή. Αμέσως ξεχωρίζει το μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο περιβάλλει τη συσκευή , όμως η αλήθεια είναι ότι στην εποχή που τα περισσότερα smartphones κατασκευάζονται όσο το δυνατόν πιο λεπτά, το LG L40 φαίνεται να υιοθετεί μία μάλλον πιο old-school προσέγγιση. Παρόλα αυτά, ο compact σχεδιασμός  και το γεγονός ότι χωράει εύκολα στο ένα χέρι). διαθέτει πολύ καλό grip, λόγω κυρίως και της πίσω επιφάνειας του. Σε επίπεδο σχεδιασμού το μικρό smartphone της LG ακολουθεί το μοτίβο της εποχής, έχοντας το power/lock button στη δεξιά πλευρά του, το audio jack στην κορυφή και τα volume buttons στην αριστερή θέση, ενώ στο κάτω τμήμα βρίσκεται η micro USB θύρα. Τα πλήκτρα ελέγχου του LG L40 είναι δύο αφής (return και settings), ενώ το κεντρικό home button είναι κανονικής μορφής.

    LG L40_5

    LG L40_4

    LG L40_3

    Το LG L40 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, με το καπάκι του να βγαίνει σχετικά εύκολα, λόγω της ειδικής εγκοπής που υπάρχει στο αριστερό μέρος του τηλεφώνου. Ρίχνοντάς μία ματιά στο πίσω εσωτερικό τμήμα διακρίνουμε τη θύρα για την εισαγωγή της κανονικής κάρτας SIM, όπως επίσης και τη θύρα microSD.

    LG L40_6

    Οθόνη, tech specs και software!

    Όπως αναφέραμε, το LG L40 είναι ένα pocket-size smartphone και αυτό είναι κάτι, το οποίο φυσικά αποτυπώνεται και στην IPS οθόνη του, η οποία είναι μόλις στις 3.5 ίντσες με ανάλυση στα 320x480 pixels. Το μικρό μέγεθος της ενδεχομένως να προβληματίσει εκείνους που αρέσκονται στα μεγαλύτερα displays, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα της οθόνης ήταν κακή, καθώς η άριστη φωτεινότητα βοηθά στην άνετη και ξεκούραστη πλοήγηση. Όσον αφορά, τα υπόλοιπα tech specs το μικρό της LG στηρίζεται σε έναν dual-core επεξεργαστή, ο οποίος τρέχει στα 1.2GHz και διαθέτει 512MB εσωτερική μνήμης RAM. Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο (από τη στιγμή πλέουν που οι quad-cores έχουν γίνει το στάνταρ), ενώ ειδικά η χαμηλή RAM μπορεί να κάνει το LG L40 να αγκομαχάει σε απαιτητικές 3D εφαρμογές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το LG L40 συνεργάστηκε άψογα με περισσότερες εφαρμογές και δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό κόλλημα σε ότι αφορά την ομαλή ροή των menus. Επίσης, το LG L40 διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορούν να επεκταθούν εύκολα έως τα 32GB με τη χρήση καρτών microSD.

    Σε επίπεδο λειτουργικού, το LG L40 διαθέτει Android KitKat 4.4.2 και το χαρακτηριστικό εκείνο του user interface, που τραβάει αμέσως την προσοχή είναι ότι υποστηρίζει την πατενταρισμένη τεχνολογία της LG, Knock Code, η οποία περιλαμβάνει την έξυπνη (και εφετζίδικη) λειτουργία KnockON, μέσω της οποίας με ένα απλό double-tap άγγιγμα στην οθόνη , το κινητό μπορεί να κλειδωθεί (σβήνοντας την οθόνη του) ή να ξεκλειδωθεί. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνολογία σας επιτρέπει να ορίσετε έναν προσωπικό κωδικό, πραγματοποιώντας συνδυασμό χτυπημάτων με το ένα χέρι. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής, το LG L40 υποστηρίζει GPRS,  Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0, DLNA, ενώ παράλληλα προσφέρει A-GPS, ραδιοφωνικό δέκτη και Accelerometer. Κρίνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «μικρού» της LG στο σύνολο τους, μπορούμε να συμπεράνουμε  εύκολα ότι σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία πάντοτε που ανήκει.

    LG L40_7

    Τελικές εντυπώσεις!

    Ολοκληρώνοντας, το LG L40 διαθέτει μία κάμερα στα 3MP, η οποία επιτελεί μία σειρά από basic λειτουργίες, χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ενώ σημειώστε ότι το «μικρό» της LG δεν διαθέτει εμπρόσθια κάμερα.  Όσον αφορά την μπαταρία του, αυτή διαθέτει χωρητικότητα στις 1540 mAh, προσφέροντας αυτονομία περίπου στις 5 ώρες σε κατάσταση full λειτουργίας. Σε γενικές γραμμές, το LG L40 δεν μας άφησε απογοητευμένους, καθώς η τιμή του κυμαίνεται περίπου στα 100 με 120 ευρώ. Βέβαια, το μικρό μέγεθος της οθόνης μπορεί δικαιολογημένα να μην αρέσει σε μία κατηγορία χρηστών που προτιμούν τα μεγαλύτερα displays. Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο ότι ο LG L40 θα κερδίσει την προσοχή εκείνων που αναζητούν ένα μικρό και compact smartphone, το οποίο να τους καλύπτει τις περισσότερες βασικές ανάγκες τους. Στα παραπάνω προσθέστε και την ανώτερη ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της LG και σίγουρα το L40 είμαστε βέβαιοι ότι έχει τη δυναμική να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς στο χώρο των low-end συσκευών.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles