20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    LG Optimus L7 II Review. Στα €299, είναι μία ακόμη δυνατή επιλογή

    Μία νέα πρόταση της LG έχουμε αυτό τον καιρό στην μικρομεσαία κατηγορία. Πρόκειται για το νέο Optimus L7 II ή αλλιώς LG-P710. Η νέα συσκευή της Κορεάτικης εταιρείας έρχεται να τα βάλει με αρκετές αξιόλογες προτάσεις, σε μία πολυπληθή κατηγορία που συναντάμε τρομερό ανταγωνισμό, λόγω του εύρους κόστους που καλύπτει.

    OptimusL7_II (1)
    Τα δύο περισσότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά του LG Optimus L7 II είναι δύο: η μεγάλη οθόνη των 4,3 ιντσών αλλά και η κάμερα με τον αισθητήρα 8.0 MPixel. Βεβαίως διαθέτει και άλλες αρετές, στις οποίες θα αναφερθούμε στην συνέχεια του άρθρου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    OptimusL7_II (7)

    Εμφανισιακά το Optimus L7 II, είναι φανερό ότι προέρχεται από το ίδιο DNA που προέρχεται και η ναυαρχίδα της εταιρείας Optimus G. Αυτό είναι φανερό τόσο από την σχεδίαση και την γενικότερη αισθητική, με τις αυστηρές σχετικά γραμμές και τον τετράγωνο σχεδιασμό, όπως και από κάποιες λεπτομέρειες, όπως το ασημένιου χρώματος σιρίτι που αγκαλιάζει περιμετρικά και τις δύο συσκευές. Στην περίπτωση ωστόσο της ναυαρχίδας της εταιρείας, το γυαλί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καλύπτοντας τόσο την πρόσοψη, για να προστατεύσει την οθόνη, όσο και το πίσω μέρος.

    OptimusL7_II (3)

    Στην περίπτωση του LG Optimus L7 II στο πίσω μέρος έχουμε πλαστικό ως υλικό κατασκευής με γυαλιστερό, glossy φινίρισμα. Αν και δεν έχω πολλές μέρες την συσκευή στα χέρια μου, εντούτοις διαπίστωσα ότι το πλαστικό στο πίσω μέρος τραβάει πολύ το… λάδι που εκκρίνει το δέρμα μας, οπότε το πιθανότερο είναι να σκουπίζετε αρκετά συχνά το κινητό.

    OptimusL7_II (2)

    Όσο αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στην περιφέρεια, να αναφέρω ότι δεξιά υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της συσκευής ενώ στην αριστερή πλευρά, και πάνω από το volume rocker για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, έχουμε ένα πλήκτρο, που η εταιρεία ονομάζει πλήκτρο άμεσης πρόσβασης και το οποίο μπορείτε να παραμετροποιήσετε, ώστε πατώντας το να ενεργοποιείτε όποια λειτουργία ή εφαρμογή επιθυμείτε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει προτιμηθεί να ενεργοποιείται η λειτουργία QuickMemo. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της multi-tasking λειτουργίας QSlide που έχουμε δει σε άλλες συσκευές της εταιρείας, όπως στο Optimus G ή όπως στα κινητά της σειράς Optimus F αν δεν κάνω λάθος.

    OptimusL7_II (5)

    Στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχει υποδοχή για ακουστικά ή hands-free ενώ στο κάτω μέρος έχουμε microUSB 2.0 υποδοχή για τον συγχρονισμό και την φόρτιση.

    OptimusL7_II (4)

    Στην πρόσοψη, έχουμε μία κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις, δύο πλήκτρα capacitive καθώς και ένα κεντρικό, φυσικό πλήκτρο που ανάβει σε διάφορους χρωματισμούς, ανάλογα την λειτουργία (π.χ όταν φορτίζει, όταν λαμβάνεται κάποια ειδοποίηση ή κάποιο email, όταν λαμβάνετε κάποια κλήση κ.λ.π… το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν έχετε απενεργοποιήσει τον ήχο).

    OptimusL7_II (6)

    Με το capacitive πλήκτρο δεξιά έχετε πρόσβαση στο βασικό μενού, που σας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε την αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος, να αλλάξετε θέμα κ.α. Αν κρατήσετε πατημένο το κεντρικό φυσικό πλήκτρο, σας δίνετε η δυνατότητα πρόσβασης στις «ανοιχτές» εφαρμογές ενώ το πλήκτρο αριστερά, χρησιμεύει για την λειτουργία «back».

    OptimusL7_II (8)

    Η οθόνη που έχει διαγώνιο 4,3 ιντσών, είναι τεχνολογίας IPS-LCD, υποστηρίζει ανάλυση 480×800 pixels ενώ το pixel density είναι 217ppi. Είναι μία αρκετά καλή οθόνη, με ωραία χρώματα, καλό λευκό και σχετικά καλές γωνίες θέασης. Φυσικά, όλα τα παραπάνω, σε συνάρτηση με το κόστος της συσκευής.

     Δείτε μερικά δείγματα φωτογραφιών καθώς και ένα video που τραβήξαμε με την κάμερα των 8.0 Megapixels

    CAM00001

    CAM00005

    Στο μπροστινό τμήμα, όπως είπαμε υπάρχει μία κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις, και στο πίσω μέρος, έχουμε μία κάμερα με αισθητήρα 8.0 Megapixels, που τραβάει καλές φωτογραφίες – σίγουρα ικανοποιητικότερη η απόδοση της στον συγκεκριμένο τομέα από ότι στον τομέα του video – καθώς και video ανάλυσης 720×480 pixels (FWVGA). Η απόδοση της στον τομέα της φωτογραφίας είναι καλή, αν και ο αλγόριθμος για την μείωση του θορύβου είναι πιο επιθετικός με αποτέλεσμα να θυσιάζεται λεπτομέρεια, ενώ δεν έλειψαν και κάποια θεματάκια με την ισορροπία λευκού. Η απόδοση στο τομέα της σύλληψης video, ήταν μέτρια. Να πω την αλήθεια, όχι μόνο περίμενα να αναπαράγει video ανάλυσης HD (720p), περίμενα να τραβάει και video τέτοιας ανάλυσης, αλλά αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις. Ίσως, αν κατεβάσετε κάποιον video player τρίτου κατασκευαστή, αυτό να καταστεί δυνατόν, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε με ικανοποιητικό framerate και χωρίς σπασίματα ή ατέλειες.

    Screenshot_2013-07-02-12-12-18 Screenshot_2013-07-02-12-13-16

    Screenshot_2013-07-02-12-13-23 Screenshot_2013-07-02-12-13-30

    Screenshot_2013-07-02-12-18-02 Screenshot_2013-07-02-12-18-08

    Φαίνεται ότι το dual-core Qualcomm MSM8225 chipset που ενσωματώνει, με συχνότητα λειτουργίας 1GHz και την Adreno 203 GPU δεν είναι ικανό να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς υποβοήθηση από κάποιο ξεχωριστό τσιπ που θα αναλάβει το enoding/ decoding ή χωρίς υποβοήθηση έστω από λογισμικό. Ο διπύρηνος επεξεργαστής, συνοδεύεται από 768MB RAM καθώς και από 4GB αποθηκευτικού χώρου, που επεκτείνεται έως και κατά 32GB με την χρήση κάρτας μνήμης microSD. Για να προσεγγίσετε την κατάλληλη υποδοχή δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε το πλαστικό κάλυμμα στο πίσω μέρος.

    Όσο αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαθέτει WiFi 802.11b/g/n, GPS με υποστήριξη A-GPS, WiFi direct, WiFi hotspot, DLNA, NFC και Bluetooth 3.0 ενώ δεν απουσιάζει το ραδιόφωνο.

     Δείτε παρακάτω μερικά screenshots που αποκαλύπτουν τις επιδόσεις του LG Optimus L7 II σε μερικά δημοφιλή benchmarks

    Screenshot_2013-07-02-13-16-37 Screenshot_2013-07-02-13-00-30

    Screenshot_2013-07-02-13-50-59 Screenshot_2013-07-02-15-10-02

    Όσο αφορά στο λογισμικό, βασίζεται στην έκδοση 4.1.2 (Jelly Bean) του Android, στην οποία η LG έχει προσαρμόσει το δικό της Optimus UI 3.0. Στην διάθεση σας υπάρχουν αρκετές λειτουργίες και εφαρμογές να εκμεταλλευτείτε, όπως είναι το Quick Translator (μπορεί και σκανάρει κείμενο για παράδειγμα στα Αγγλικά, με την βοήθεια της κάμερας, και σας το μεταφράζει στα ελληνικά) αλλά και το QuickMemo, που σπάνια το βλέπουμε τελευταία να απουσιάζει από τις συσκευές της LG, και είναι μία αρκετά ωραία και χρήσιμη εφαρμογή, για να κρατάτε σημειώσεις – ενώ για παράδειγμα διαβάζετε κάποιο email ή περιηγείστε στο Internet – και να τις διαμοιράζεστε με φίλους ή συνεργάτες σας, μέσω μηνύματος, μέσω email, μέσω του Google+ κ.α.

    Εν’ κατακλείδι, το LG Optimus L7 II αποτελεί μία αξιόλογη κατασκευή στην «μικρομεσαία» κατηγορία που αποτελείται από συσκευές με κόστος γύρω από τα €299. Περίμενα περισσότερα από την κάμερα – ειδικά στον τομέα του video – και περισσότερα στον τομέα της αναπαραγωγής multimedia, αλλά μπορεί και να μιλάμε για πράγματα που ενδέχεται να βελτιωθούν σημαντικά σε κάποια επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής.

    Συνολικά είναι μία αξιόλογη πρόταση, με καλό εξοπλισμό που αξίζει να λάβετε υπόψη σας, προτού επιλέξετε κινητό σε αυτά τα χρήματα. Υπάρχουν πάντως αρκετές συσκευές που θέλουν να σας πείσουν να τις αποκτήσετε με το ίδιο κόστος όπως τα Huawei Honor 2 και Sony Xperia L, που είναι και οι μεγάλοι αντίπαλοι του στην κατηγορία μεταξύ άλλων…

    Specs: LG Optimus L7 II (LG-P710) (www.lg.com/gr/mobile, €299)

    Λειτουργικό Android v.4.1.2
    Επεξεργαστής Dual-Core Qualcomm MSM8225 1,0GHz (Adreno 203 GPU)
    Μνήμη 4GB storage, 768MB RAM, microSD
    Οθόνη 4,3″ LCD-IPS (480×800 pixels, 217ppi)
    Κάμερα 8.0 MPixel (720×480 pixels video), εμπρόσθια VGA
    Συνδεσιμότητα Bluetooth v3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, mini-jack 3,5 χιλ., miniUSB 2.0, DLNA, NFC, WiFi Direct, WiFi hotspot, FM radio, microSD slot

    Related Articles

    17 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles