18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα 4Κ είναι πολλά; Στην CES 2015 η LG παρουσιάζει ξανά TV στα… 8K!

    To 2014 είναι η χρόνια που οι 4K τηλεοράσεις άρχισαν να γίνονται περισσότερο “mainstream“, καθώς η αισθητή πτώση στην τιμή τους, έπεισε ένα σεβαστό μερίδιο καταναλωτών στο να τις προτιμήσουν έναντι των παραδοσιακών Full HD τηλεοράσεων. Ωστόσο, η LG δείχνει να κοιτάει προς το μέλλον, για αυτό και στην επόμενη CES τον προσεχή Ιανουάριο, αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στον χώρο των 8K!

    8K by LG

    To μοντέλο των 55 ιντσών που θα παρουσιάσει η LG θα προσφέρει διπλάσια ανάλυση από τις 4K (7680×4320 pixels), η οποία ξεδιπλώνεται μέσα από τα 33 εκατομμύρια pixels που απαρτίζουν την οθόνη της. Μάλιστα, μετά την IFA 2014 και το “κτήνος” των 98 ιντσών που έκανε την εμφάνιση του από την LG, είναι η πρώτη φορά που η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα μοντέλο που είναι λιγάκι πιο normal από άποψη μεγέθους. Εννοείται πως οι δυνατότητες της σε επίπεδο ευκρίνειας και ποιότητας εικόνας είναι από άλλο πλανήτη, ωστόσο παρόλο που τα 8K υπάρχουν, αδιαμφισβήτητα είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους. Αυτή τη  στιγμή που το πρότυπο 4K έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να δείξει τη δυναμική του, γιατί μπορεί ναι μεν να υπάρχουν οι πρώτες 4K ταινίες μέσω streaming (από Amazon και Netflix), όμως τα 4Κ Blu-ray disks ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο (κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2015). Με απλούστερα λόγια πολύ καλή η τεχνολογία των 8K, όμως τουλάχιστον επί του παρόντος δεν υπάρχει  περιεχόμενο που να αναδεικνύει τις δυνατότητες  της, για αυτό οι tech enthusiasts, μάλλον θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον μερικά χρόνια, καθώς μετά το 2018 ενδέχεται η τεχνολογία των 8K να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της.

    Ωστόσο, η LG κοιτάζει στο μέλλον (και πολύ σωστά κάνει), για αυτό και το μοντέλο των 8K που θα παρουσιάσει στην CES 2015 είναι βέβαιο ότι θα κλέψει τα βλέμματα και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles