16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    littleBits. Τα “Lego της γενιάς του iPad”

    Πώς μπορεί κάποιος να μετατρέψει κυκλώματα και ηλεκτρονικά σε ένα πραγματικό… παιχνίδι; Η απάντηση βρίσκεται στα littleBits, τον πιο εύκολο τρόπο να δημιουργήσετε gadgets και πολλές ακόμη DIY δημιουργίες χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, ειδικά εργαλεία ή τη βοήθεια ενός τεχνικού.

    littleBits

    Τα littleBits αποτελούν μία open-source library από χρωματικά κωδικοποιημένα modules -μικροσκοπικά κυκλώματα με συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα φώτα, ήχος, αισθητήρες, πλήκτρα κ.ά- που συνδέονται με τη βοήθεια από ειδικούς μαγνήτες, ώστε να δημιουργήσουν μεγαλύτερα κυκλώματα και ξεχωριστές DIY προτάσεις “gadgets” και άλλων αντικειμένων με όριο μόνο τη φαντασία σας.

    Το καλύτερο όλων είναι ότι δεν απαιτούν κανενός είδους προγραμματισμό, καλωδίωση ή συγκόλληση και προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για πειραματισμούς αλλά και μοναδικές δημιουργίες με την ευκολία που συναρμολογείτε κάποιο… παιχνίδι. Κάποιοι, μάλιστα, χαρακτηρίζουν τα littleBits σαν τα “Lego της γενιάς του iPad” και ίσως να μην έχουν και πολύ άδικο.

    littleBits. Για δημιουργίες χωρίς… όρια

    Στο αρκετά οργανωμένο και ενημερωμένο site τους θα βρείτε μερικά παραδείγματα του τι μπορείτε να δημιουργήσετε με τη βοήθειά τους. Για παράδειγμα, ξεχωρίσαμε αυτό το ιδιαίτερο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο, το Keytar. Μπορείτε, ωστόσο, να βρείτε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα projects που θα σας δώσουν ιδέες για τις δικές σας δημιουργίες. Μερικά από αυτά είναι πραγματικά υπέροχα…

    littleBits keytar

    Ιδρυτής της εταιρείας πίσω από τα littleBits είναι η Ayah Bdeir, η οποία πιστεύει ότι με το δημιούργημά της αυτό μπορεί να φέρει τα ηλεκτρονικά στα χέρια του καθενός, είτε είναι παιδί είτε ενήλικας, είτε καλλιτέχνης, είτε σχεδιαστής είτε ένας απλός… εξευνητής της τεχνολογίας. Το startup της έχει κερδίσει έως τώρα 22 βραβεία και συνεχίζει. Τα littleBits προσφέρουν στο “κατάστημά” τους αρκετά διαφορετικά modules τα οποία πωλούνται ξεχωριστά, ενώ έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε και επιλεγμένα kits που περιλαμβάνουν πολλά από αυτά, ανάλογα με την προτίμησή σας.

    Δείτε την Ayah Bdeir να μιλάει για τα littleBits στο ακόλουθο video του Mashable

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles