15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτός είναι ο “αόρατος άνθρωπος”

    O Liu Bolin συζητήθηκε ιδιαίτερα πίσω στο 2009, χάρη στην απίστευτη ικανότητά του να μπορεί να ενσωματώνεται με τόσο “τέλειες” μεθόδους στο περιβάλλον, ώστε να είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Τώρα, επιστρέφει με μία νέα σειρά δημιουργιών, που τον κάνουν περισσότερο “αόρατο” από ποτέ.

    Έχει γίνει γνωστός με το ψευδώνυμο “Αόρατος Άνθρωπος” και όχι άδικα. Είναι πραγματικά ένας δάσκαλος της τέχνης του καμουφλάζ, καθώς ξοδεύει ακόμη και 10 ολόκληρες ώρες τη φορά, ώστε να πετύχει να “αναμειχθεί” με ιδανικό τρόπο σε διάφορα σκηνικά. Φοράει ένα κουστούμι και περιμένει υπομονετικά τους βοηθούς του να τον καλύψουν με χρώματα, έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν πραγματικό “χαμαιλέοντα” για κάθε περιβάλλον. Προσπαθεί να λάβει υπόψη του και την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε το αποτέλεσμα να είναι, όσο το δυνατόν πιο… τέλειο.

    Στην τελευταία του έκθεση, που είχε ως τίτλο “Hiding inn the City” και παρουσιάστηκε στην Eli Klein Art Gallery της Νέας Υόρκης, επέδειξε κάποια από τα καλύτερα έργα του.

    Να σημειώσουμε ότι η καταγωγή του Liu Bolin είναι από την Κίνα και ξεκίνησε τη “δραστηριοποίησή” του με την τέχνη του καμουφλάζ ως μία σιωπηλή διαμαρτυρία του ενάντι στην καταστροφή του “καλλιτεχνικού χωριού” του Πεκίνου, Suo Jia Cun.

    Δείτε κάποιες ακόμη από τις δημιουργίες του…

    Πηγή: Oddity Central

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles