21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Logitech G231 Prodigy Review: “Το entry-level gaming headset που ξεχωρίζει”!

    Η σειρά Prodigy της Logitech όπως διαπιστώσαμε και από το G403 gaming mouse επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή που συνενώνει τον κόσμο των hardcore gamers με τους πιο casual, καθώς στόχος της γνωστής εταιρείας περιφερειακών ήταν να δημιουργήσει ένα line-up gaming περιφερειακών που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων (κι όχι μόνο των πιο… “pro”). To G231 είναι ένα gaming headset για Xbox One, PC και PS4 (αλλά και για όλες τις “smart” mobile συσκευές), το οποίο διακατέχεται από την παραπάνω φιλοσοφία και έρχεται με μία σειρά από ποιοτικά features που όπως θα δείτε και από το review που ακολουθεί σε καμία περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητα.

    logitech-g231-4

    Yψηλή ποιότητα στο επίκεντρο!

    Τα gaming peripherals της Logitech διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και σίγουρα το G231 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα, με τη γνωστή εταιρεία να χρησιμοποιεί στα ακουστικά της ανθεκτικά και στιβαρά πλαστικά υλικά. Τα μαλακά ear cups αγκαλιάζουν το αυτί του χρήστη τους και σε συνδυασμό με το μαλακό υφασμάτινο headband χαρίζουν μία άνετη και ξεκούραστη αίσθηση.

    logitech-g231-7

    logitech-g231-11

    Ένα από τα θετικά στοιχεία της πρότασης της Logitech έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ελαφριά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φοράτε το G231 για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αισθάνεστε την παραμικρή κούραση. Η Logitech σχεδίασε το G231 με γνώμονα την άνεση και την ευκολία χρήσης και πράγματι το εν λόγω headset σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. Τα controls για την αυξομείωση του ήχου βρίσκονται τοποθετημένα στο κατάλληλο σημείο, έτσι ώστε να μην μπερδεύουν τον χρήστη, ενώ το «flexy» μικρόφωνο είναι κατάλληλα τοποθετημένο, παρέχοντας την μέγιστη δυνατή άνεση στον gamer. To καλώδιο έχει μήκος 2 μέτρα και η braided ενίσχυση το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό.

    logitech-g231-8

    Σε γενικές γραμμές, η ελαφριά κατασκευή και ο άνετος εργονομικός σχεδιασμός καθιστούν το Logitech Prodigy G231 ένα gaming headset που είναι κατασκευασμένο για να αντέχει στην πολύωρη χρήση και στα πραγματικά κουραστικά gaming sessions.

    Δυνατή απόδοση

    Το Prodigy G231 έρχεται με οδηγούς νεοδυμίου στα 40 mm, πράγμα που σημαίνει υψηλή ηχητική απόδοση, ενώ και το μπάσο διακρίνεται για την εκπληκτική καθαρότητα του. Το δοκιμάσαμε τόσο με μουσική όσο και σε κάποια επιλεγμένα games και το αποτέλεσμα δεν σας κρύβουμε ότι μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους. Στο Overwatch για παράδειγμα μπορούσαμε να ακούσαμε ακόμη και τους παραμικρούς ήχους, εντοπίζοντας ακόμη και τον βηματισμό των αντιπάλων, ενώ στο StarCraft II η σωστή μείξη του ήχου, ακόμη και όταν υπήρχε συνδυασμός ομιλίας και gaming ήχου, το ακουστικό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσε. Συνολικά, η καλή απόδοση του μπάσου και ο crystal-clear ήχος, καθιστούν την πρόταση της Logitech ως μία καλή λύση για την κατηγορία που ανήκει, ενώ μάλιστα ο ήχος που βγάζει γίνεται ακόμη πιο… «γλυκός» στα αυτιά μας από τη στιγμή που κοστίζει 59,99 ευρώ!

    logitech-g231-5

    Entry-level, αλλά δεν του… φαίνεται!

    Αναμφίβολα, η εμπειρία που είχαμε με τα Prodigy G231 κατάφερε να μας πείσει, καθώς μπορεί να λανσάρεται ως ένα entry-level gaming headset, καθώς σίγουρα στην αγορά υπάρχουν ακόμη πιο δυναμικές (αλλά ταυτόχρονα) πιο ακριβές λύσεις που μπορεί να διαθέτουν έναν περισσότερο «Pro προσανατολισμό», ωστόσο το G231 με κόστος που αγγίζει τα 60 ευρώ αποτελεί μία ιδανική λύση για όλους εκείνους που ναι μεν θέλουν υψηλές επιδόσεις, αλλά παράλληλα δεν επιθυμούν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να αγοράσουν το headset που θα τους συντροφεύει στα gaming sessions τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles