14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Logitech Prodigy G403 Review: «Elegant και κάνει για… όλους!»

    H νέα σειρά περιφερειακών Prodigy της Logitech επιχειρεί να εκφράσει τον δυναμισμό και την τεχνολογική αρτιότητα που μας έχει συνηθίσει η γνωστή εταιρεία με προϊόντα που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα περιφερειακά της σειράς Prodigy επιχειρούν να συνδυάσουν την ευελιξία ενός gaming-oriented περιφερειακού με μία πιο casual-based προσέγγιση που έχει σαν στόχο να τα καταστήσει ιδανικά τόσο για τους πιο απλούς casual users όσο και για τους πιο hardcore. Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο εγχείρημα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς η Logitech καλείται να βρει τη χρυσή τομή πείθοντας ένα πολύ ευρύτερο κοινό… Για να δούμε πως τα καταφέρνει με το Prodigy G403, ένα gaming mouse που όμως είναι για… όλους!

    logitech-g403-prodigy-4

    Ξεχωριστό Στυλ με… παραδοσιακές γραμμές!

    Πιάνοντας το wireless Prodigy G403 είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα mouse που φέρνει στο προσκήνιο τις πιο κλασικές γραμμές από το ιδιαίτερο σχεδιαστικό στυλ που συναντούμε σε αρκετά gaming mice. Ο σχεδιασμός του G403 προσδίδει μία φυσικότητα, το οποίο κάνει το χέρι να αγκαλιάζει με ευχαρίστηση το ποντίκι της Logitech. Τα RGB LED lights που πλημμυρίζουν με χρώμα το χαρακτηριστικό G logo και το επιβλητικό scroll wheel σίγουρα τραβούν την προσοχή, ενώ το ματ υλικό αναδεικνύει σίγουρα τον premium χαρακτήρα του εν λόγω mouse. Παράλληλα, τα δύο πλευρικά buttons είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούν, καθώς βρίσκονται σχεδόν στην κορυφή της αριστερής πλευράς του G403. Το σχεδιαστικό team της Logitech αν μη τι άλλο για μία ακόμη φορά παίρνει άριστα, καθώς παρουσιάζει ένα design που είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα βγάζει ένα πιο «elegant» feeling στον χρήστη του.

    logitech-g403-prodigy-5

    Τα δύο primary buttons διακρίνονται για την γρήγορη απόκριση τους και μάλιστα θα τα λέγαμε ιδανικά για τους pro gamers που αναζητούν ταχύτητα και ακρίβεια. Η Logitech μάλιστα ισχυρίζεται ότι τα buttons του G403 χρησιμοποιούνται στην σειρά Pro, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και στην υπερβολική χρήση από τους απαιτητικούς gamers. Συνολικά στο G403 υπάρχουν 6 ρυθμιζόμενα buttons που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

    logitech-g403-prodigy-10

    Αυτό που μας άφησε εξαιρετικά θετική εντύπωση είναι ότι το gaming mouse της είναι αρκετά ελαφρύ, πράγμα που σημαίνει ότι χαρίζει μία άκρως ξεκούραστη εμπειρία στον χρήστη του ακόμη και ύστερα από αρκετή ώρα χρήσης. Η δυνατότητα βέβαια χρήσης ενός βαριδίου μέσω του ειδικού tray που βρίσκεται στο κάτω τμήμα του G403 δίνει τη ευκαιρία στον user του να κάνει το mouse πιο «βαρύ». Σε γενικές γραμμές πάντως η αίσθηση που αφήνει είναι τα πιάνετε ένα αρκετά ελαφρύ mouse στα χέρια σας (107 γραμμάρια basic βάρος + 10 γραμμάρια πρόσθετου βάρους), κάτι που ενδεχομένως να μην αρέσει σε όλους τους χρήστες, αλλά το πως θέλει ο καθένας το gaming mouse του, αυτό είναι και κάτι μάλλον προσωπικό.

    logitech-g403-prodigy-9

    logitech-g403-prodigy-7

    Κρίνοντας τον συνολικό σχεδιασμό του G403, καθίσταται σαφές ότι η Logitech στον εκπρόσωπο της σειράς Prodigy θέλησε να ακολουθήσει ένα πιο παραδοσιακό design, χωρίς να κάνει χρήση άσκοπων και περιττών buttons που δύσκολα κερδίζουν τους casual gamers, αλλά προτιμώνται από τους hardcore.

    Smooth touch!

    Παίζοντας με τη νέα πρόταση της Logitech, η εμπειρία που προσφέρει δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το G403 ξεχωρίζει για την υψηλή απόκριση του, καθώς ακόμη και εάν ορίσετε υψηλά sensitivity settings, η πρόταση της Logitech ανταποκρίνεται στην εντέλεια. Παράλληλα, η lag-free wireless τεχνική (2.4GHz) που διαθέτει  προσφέρει response rate στο 1ms, σε σημείο μάλιστα που να μην μπορείς να διακρίνεις την διαφορά ανάμεσα  σε ένα mouse με καλώδιο και στo G403. Με γνώμονα την ταχύτητα το gaming mouse της σειράς Prodigy αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να ξεγελάει λόγω της συμμαζεμένης εμφάνισης του σίγουρα μπορεί να καλύψει ακόμη και τον πιο απαιτητικό.

    logitech-g403-prodigy-1

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Prodigy G403 έρχεται με έναν τεχνολογικά εξελιγμένο σένσορα που του χαρίζει maximum ακρίβεια, ο οποίος μπορεί να γίνει ένα πραγματικά αποτελεσματικό όπλο στα χέρια οποιουδήποτε pro gamer (ειδικά στα FPS που απαιτείται η τέλεια στόχευση). Εκτός από τα παραπάνω, το Prodigy G403 διαθέτει on-board memory για να μπορείτε να αποθηκεύετε τα gaming settings σας όπου και εάν βρίσκεστε, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσω του ειδικού gaming software της Logitech που χαρακτηρίζεται από το φιλικό και εύχρηστο προς τη χρήση user interface μπορείτε να ρυθμίσετε μία σειρά από παραμέτρους που ξεκινούν από τον LED φωτισμό και φτάνουν μέχρι τα sensitivity settings του ποντικιού.

    logitech-g403-prodigy-2

    O συνήθης ύποπτος… Ξαναχτυπά! 

    Το όνομα Logitech μας έχει συνηθίσει σε άκρως ποιοτικές λύσεις και το Prodigy G403 δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς ενσωματώνει άνετο και ξεκούραστο design, γρήγορη απόκριση, premium feeling, αλλά και άκρως ικανοποιητική τιμή (70 ευρώ). Η προσέγγιση που υιοθετεί με αυτό η Logitech είναι αρκετά πρωτότυπη, καθώς δεν δημιούργησε ένα gaming mouse μόνο για τον hardcore και πιο «ψαγμένο», αλλά και για τον πιο casual gamer. Αυτό σίγουρα είναι σημαντικό προτέρημα, καθώς η γνωστή εταιρεία φαίνεται με την περίπτωση του G403 δύναται να προσελκύσει όλο το φάσμα των gamers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles