21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Magic Leap. Η τεχνολογία που θέλει να… εξαλείψει τις οθόνες (vid)

    Εικονικά αντικείμενα “αναμειγνύονται” με τον πραγματικό κόσμο φέρνοντας κινηματογραφική μαγεία γύρω μας με ένα μοναδικό τρόπο. Αυτή είναι η υπόσχεση του Magic Leap, που χαρακτηρίζεται από το δημοφιλές τεχνολογικό site CNET ως… “η πιο ενδιαφέρουσα τεχνολογία που ΔΕΝ έχουν δοκιμάσει” – είναι όμως αυτό που υπόσχεται;

    magic leap

    Η εταιρεία Magic Leap, ένα startup από τη South Florida των ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 2010, έχει συγκεντρώσει από πέρυσι τέτοια εποχή πολλά δημοσιεύματα, όταν κέρδισε χρηματοδότηση ύψους 540 εκατομμυρίων από εταιρείες-κολοσσούς όπως η Google και η Qualcomm, αλλά και επενδυτικές εταιρείες όπως οι Andreessen Horowitz και Kleiner Perkins. Τα στελέχη της Magic Leap (που είναι ιδιαίτερα φειδωλά προς το παρόν ως προς τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με αυτά τα οποία σχεδιάζουν) φαίνεται πως αναπτύσσουν ένα εντυπωσιακό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, με τη βοήθεια μίας συσκευής που θα φορά ο χρήστης. Κάποιοι παρομοιάζουν την ιδέα με το Microsoft HoloLens, ωστόσο λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει έως τώρα γνωστές για να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάποια σύγκριση.

    Όσοι έχουν αναζητήσει πάντως στοιχεία στις πατέντες της εταιρείας αλλά και σε εσωτερική πληροφόρηση, λένε πως η τεχνική της Magic Leap είναι ξεχωριστή, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν καλύτερη ανάλυση χάρη σε μία δική τους τεχνολογία που προβάλλει την εικόνα απευθείας στον αμφιβληστροειδή του χρήστη. Ονομάζεται Light-Field Technology και μπορεί να ενθέσει 3D γραφικά -τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε υπολογιστή- σε πραγματικά αντικείμενα προβάλλοντας ένα ψηφιακό πεδίο φωτός απευθείας στο μάτι του χρήστη, κάτι που υποστηρίζουν ότι προσφέρει φυσικότητα και δεν κουράζει καθώς δημιουργεί τα ίδια νευρολογικά effects με αυτά που προκαλούνται όταν βλέπουμε πραγματικά αντικείμενα.

    Στις 19 Μαρτίου του 2015 το demo video τους “Απλά άλλη μία μέρα στο γραφείο στο Magic Leap”  εντυπωσίασε το Διαδίκτυο επιδεικνύοντας παιχνίδια και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά δεν κατέστη σαφές αν περιλάμβανε πραγματικές σκηνές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τους ή μία προσομοιωμένη εμπειρία.

    magic leap 2

    Το νέο teaser video που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες ωστόσο, περιλαμβάνει σίγουρα πραγματικές σκηνές από το προϊόν της Magic Leap, οι οποίες, όπως σημειώνεται σ’ αυτό, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Ωστόσο, δεν βλέπουμε τίποτα ακόμη από το hardware, που παραμένει μυστικό καθώς θεωρείται πως θέλει καιρό ακόμη για να αποτελέσει μία φορητή πρόταση η οποία να θεωρείται wearable και όχι κάτι ογκώδες όπως φαίνεται ότι είναι οι συσκευές δοκιμής αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται όσοι έχουν βρεθεί στα “άδυτα” της Magic Leap και έχουν δοκιμάσει το σύστημά της.

    “Σε έναν κόσμο με το Magic Leap θα υπάρχει ανάγκη για φυσικές οθόνες; Laptops, smartphones ή ακόμη και smartwatches”, είχε ρωτήσει πριν λίγο καιρό ένας χρήστης του Reddit τον CEO της εταιρείας Rony Abovitz σε ένα AMA session. “Όχι” ήταν η απάντησή του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο μέχρι πού φτάνουν οι φιλοδοξίες της εταιρείας του σχετικά με το σύστημα augmented reality που ετοιμάζει.

    Για να πάρετε μία γεύση, δείτε το ακόλουθο video (το οποίο είναι το νεότερο teaser της Magic Leap που δόθηκε στη δημοσιότητα) και αναμένετε περισσότερα στο μέλλον, καθώς, όπως φαίνεται, η εταιρεία είναι έτοιμη να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση περί το 1 δισ. δολάρια ώστε να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο “secret project” της.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles