20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η υπηρεσία Manbang είναι η «απάντηση» του Kim Jong-Un στο… Netflix!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι στη Βόρεια Κορέα υπάρχει ένας μάλλον… διαφορετικός κόσμος σε σύγκριση με τη Δύση, όπου όλα κινούνται σύμφωνα με τις επιταγές και διαθέσεις του “υπέρτατου ηγέτη” Kim Jong-Un. Αν και ως γνωστόν οι ελευθερίες σε αυτή τη μακρινή χώρα είναι από περιορισμένες έως ανύπαρκτες, το καθεστώς της Βορείου Κορέας δεν θέλει να δυσαρεστεί τους Βορειοκορεάτες για αυτό φροντίζει ακόμη και για την… οικιακή ψυχαγωγία τους! Έτσι λοιπόν, ο Kim Jong-Un και το επιτελείο του πρόσφατα δημιούργησαν την υπηρεσία Manbang, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για μία βορειοκορεάτικη εκδοχή του… Netflix!

    Korean Netflix 2

    Η ονομασία Manbang σημαίνει στα κορεατικά: «προς πάσα κατεύθυνση» (στην αγγλική γλώσσα παραπέμπει… «αλλού»)  και ουσιαστικά πρόκειται για ένα set-top box, το οποίο επιτρέπει το video streaming. Αν και οι Βορειοκορεάτες που θα το χρησιμοποιήσουν είναι μάλλον μετρημένοι στα δάχτυλα, ωστόσο το καθεστώς ισχυρίζεται ότι η σύνδεση του είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς συνδέεται σε μία οποιαδήποτε θύρα HDMI και σε ένα modem υψηλής ταχύτητας (που μάλλον αποτελούν «είδος πολυτελείας» στη Βόρεια Κορέα). Επιπλέον, η υπηρεσία Manbang θα δίνει τη δυνατότητα αναζητήσεων στους χρήστες της (όπου φυσικά όλες οι πληροφορίες θα είναι φιλτραρισμένες), θα υποστηρίζονται τρεις διαφορετικές γλώσσες (Κορεατικά, Ρωσικά και Αγγλικά), ενώ τέλος θα δίνει πρόσβαση σε 5 (ολόκληρα) κανάλια και στις δύο διαδικτυακές εκδόσεις των εφημερίδων του καθεστώτος. Τελικά, είδατε για όλα φροντίζει ο Kim!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles