16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Mann Zug 3 Falcon Hands-On Review: Κινητό… “Οδοστρωτήρας”!

    Τα rugged phones είναι μία ειδική κατηγορία υπερενισχυμένων τηλεφώνων, τα οποία σίγουρα δεν απευθύνονται στο μέσο χρήστη. Αναμφίβολα, τα συγκεκριμένα κινητά έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τους users εκείνους που ασχολούνται με βαριές εργασίες (σε εργοτάξια, οικοδομές, αλλά ίσως και για τους… υπερβολικά απρόσεκτους) και θέλουν να έχουν στη τσέπη τους ένα υπερανθεκτικό κινητό, το οποίο να αντέχει ακόμη και στις χειρότερες κακουχίες. To Mann Zug 3 Falcon που θα σας παρουσιάσουμε είναι μία υπερανθεκτική πρόταση από την Κίνα, που κατασκευάστηκε για να αντέχει τα πάντα ακόμη… και χτύπημα με σφυρί!

    Zug 3 (4)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    To 3G Mann Zug 3 Falcon σχεδιαστικά ακολουθεί το design όλων των rugged smartphones και στόχος εδώ δεν είναι η ευμορφία, αλλά η ανθεκτικότητα. Το Zug 3 έχει κατασκευαστεί από ένα κράμα ισχυρού καουτσούκ και πλαστικού, έτσι ώστε να είναι πραγματικά άφθαρτο και να αντέχει ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

    Zug 3 (5)
    Οι διαστάσεις του είναι στα 74.1x139x19mm και το βάρος του φτάνει τα 300 γραμμάρια. Όπως όλες οι συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας, το Mann Zug 3 είναι ένα κινητό που ο χρήστης πραγματικά το αισθάνεται στο χέρι του. Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει τμήμα του που να είναι εκτεθειμένο, καθώς οι κατασκευαστές του έχουν εξασφαλίσει ότι στο εσωτερικό του δεν θα περάσει και η παραμικρή σταγόνα νερού. Δείγμα της τεράστιας προστασίας που παρέχει είναι ότι ακόμη και το καπάκι της μπαταρίας του είναι βιδωτό.

    Zug 3 (8)
    Παρατηρώντας το Zug 3, βλέπουμε ότι το Power/lock button βρίσκεται στην κορυφή, στο δεξιό κομμάτι τα volume up/down buttons, στο κάτω τμήμα υπάρχει η micro-USB port, ενώ το audio input jack είναι τοποθετημένο στην κορυφή. Ξεβιδώνοντας το πίσω τμήμα του μπορούμε να διακρίνουμε την μπαταρία του (η οποία παρέχει χωρητικότητα στα 2930mAh), όπως επίσης τις δύο υποδοχές για τις SIM, αλλά και την MicroSD slot.

    Zug 3 (10)
    Zug 3 (11)
    Το Mann Zug 3 Falcon διαθέτει πιστοποίηση IP68, γεγονός που σημαίνει ότι αντέχει στη σκόνη και στη λάσπη, στις πτώσεις (εννοείται), αλλά και στο νερό, επιζώντας ακόμη και σε βύθισμα σε συγκεκριμένο βάθος. Εκ πρώτης όψεως το Zug 3 Falcon της Mann δείχνει να ακολουθεί το πρότυπο και τη φιλοσοφία όλων των υπερανθεκτικών smartphones που έχουμε δει κατά καιρούς, παρέχοντας μία σειρά από ποιοτικά στάνταρ στον user, τα οποία θα καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

    Zug 3 (7)
    Basic specs που κάνουν τη δουλειά τους!

    Το Mann Zug 3 διαθέτει οθόνη με αντιχαρακτικό τζάμι στις 4 ίντσες με ανάλυση στα 800×400 pixels με ικανοποιητική ευκρίνεια και φωτεινότητα, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 200 με ταχύτητα ρολογιού στα 1.2GHz και 1GB μνήμης RAM.  Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 4GB και παρόλο που σίγουρα είναι λίγος για τα δεδομένα της εποχής, η ύπαρξη της microSD λύνει το πρόβλημα με ελάχιστο κόστος. Τα γραφικά βασίζονται σε ένα chipset Adreno 302 και σε γενικές γραμμές αυτό που διαπιστώσαμε από τις επιδόσεις του, το rugged smartphone της Mann σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. Zug 3 (6)

    Σίγουρα δεν θα κρατήσετε στα χέρια σας το Galaxy S6, όμως την δουλειά σας θα την κάνετε και με το παραπάνω. Το λειτουργικό Android Jelly Bean 4.3 που φοράει το κινητό της Mann μπορεί να φανεί σε κάποιους «απαρχαιωμένο», ωστόσο για μία σειρά από basic καθημερινές λειτουργίες είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

    Zug 3 (2)
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Zug 3 Falcon  της Mann υποστηρίζει: GSM 850/900/1800/1900MHz και 3G WCDMA/HSPA, Wi-fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3, GPS (AGPS, EPO-GPS), Wi-Fi Direct και FM Radio. Από το Zug 3 δεν λείπουν βέβαια και οι photo shooting δυνατότητες, με τη συσκευή της Mann να διαθέτει κύριο αισθητήρα στα 8 MPixel με LED flash, ενώ δεν λείπει και η μπροστινή VGA κάμερα.

    Zug 3 (12)

    Πιο ανθεκτικό και από τον… Terminator!

    Όταν τεστάρεις ένα rugged phone στα χέρια σου δε γίνεται να μην πέσεις στον πειρασμό και να το υποβάλλεις σε μία σειρά από «βασανιστήρια». Έτσι λοιπόν, εμείς το ρίξαμε από μεγάλο ύψος, παίξαμε ποδόσφαιρο μαζί του, το βυθίσαμε και το καταβρέξαμε με νερό και στο τέλος (για κάτι πιο extreme) το χτυπήσαμε με σφυρί! Το Zug 3 Falcon αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό και από τον… Terminator, καθώς παρά την κακομεταχείριση που το υποβάλλαμε επιβίωσε και λειτούργησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Με τιμή στα 184 ευρώ το Mann Falcon Zug 3 είναι ένας πραγματικός “οδοστρωτήρας”, που θα ικανοποιήσει όλους τους users που αναζητούν ένα υπερανθεκτικό smartphone.

    **Το Mann Zug 3 Falcon το βρήκαμε από το online κατάστημα dikarto.gr  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles