22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Marauder’s Map. To Chrome extension που «κατασκοπεύει» τους χρήστες στο Messenger του Facebook

    Προσωπικά δεδομένα. Τόσο πολύτιμα κι όμως τόσο δύσκολο πλέον να προστατευτούν, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε πληροφορίες που μοιραζόμαστε online. Αν σας γράψουμε ότι η εφαρμογή μηνυμάτων Messenger του Facebook διαθέτει επιλογή ώστε να γνωστοποιείτε την τοποθεσία που βρίσκεστε στους φίλους σας ίσως δε σας πούμε κάτι νέο, πιθανότατα ωστόσο δεν έχετε συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να εξάγει αυτά τα δεδομένα από την υπηρεσία και μάλιστα με τρομερή ακρίβεια.

    marauders map1

    Αυτό έκανε ο Aran Khanna, ένας φοιτητής προγραμματισμού από το Cambridge, ο οποίος δημιούργησε μία επέκταση για τον Google Chrome που μπορεί να τραβήξει τα δεδομένα των τοποθεσιών όπου βρίσκονται οι φίλοι σας και να τα τοποθετήσει σε ένα χάρτη, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τα σημεία από τα οποία σας έστειλαν μηνύματα (η εφαρμογή μπορεί μάλιστα να εξάγει τοποθεσίες και από παλαιότερα μηνύματα φτάνοντας πίσω έως και το 2013). Ονομάζεται Marauder’s Map (σε μία αναφορά στο… μαγικό χάρτη του Harry Potter) και μπορεί να εμφανιστεί στο web interface του Messenger και να δείξει… τα πάντα.

    marauders map2

    Αν αυτή η υπερβολική έκθεση πάντως σας προβληματίζει, λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη -στη συγκεκριμένη περίπτωση- από την απενεργοποίηση του location sharing στον Messenger. Μία ρύθμιση που είναι ενεργοποιημένη αρχικά στην εφαρμογή κι εσείς ίσως πρέπει να επέμβετε στις ρυθμίσεις ώστε να την αλλάξετε. Καλύτερα έτσι;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles