24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μάθε πώς ένα tweet μπορεί να σε σώσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

    Το Twitter έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για ενημέρωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα στον τυφώνα Sandy, στο τσουνάμι στην Ιαπωνία και στις εκρήξεις στη Βοστόνη. Όταν υπάρχει ανάγκη για άμεση ενημέρωση, τότε τα tweets είναι η πρώτη επιλογή των χρηστών του ίντερνετ, γι’αυτό και το Twitter αποφάσισε να συνεισφέρει στις σημαντικές ανακοινώσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λανσάροντας τη νέα λειτουργία Twitter Alerts.

    Twitter alerts

    Οι χρήστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Alerts ενός ή περισσότερων Twitter λογαριασμών, θα λαμβάνουν μέσω push notification (αν χρησιμοποιούν τις επίσημες εφαρμογές για iOS και Android) και μέσω SMS (αν έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου) τα tweets εκείνα τα οποία θα χαρακτηρίζονται ως Alert. Επίσης, στη ροή της Αρχικής τους Σελίδας, τα Alert tweets θα ξεχωρίζουν λόγω του πορτοκαλί εικονιδίου με την καμπάνα στο κάτω αριστερό τους μέρος (βλ. παραπάνω εικόνα).

    Twitter alerts3

    Διάφοροι Twitter λογαριασμοί, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, δημοτικές αρχές, ΜΚΟ, ομοσπονδιακοί και εθνικοί οργανισμοί κλπ, μπορούν να κάνουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Alerts. Οι χρήστες μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένας λογαριασμός συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του προφίλ του και μέσω του πλαισίου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Η σελίδα του προγράμματος Alerts μοιάζει όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα και υπάρχει επιλογή Activate Alerts from @username σε αυτή, ώστε οι χρήστες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Δείτε ένα παράδειγμα τέτοιας σελίδας.

    Twitter alerts2

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles