25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Μάθε πώς μπορείς να κλειδώσεις τις Facebook φωτογραφίες σου

    Είμαι σίγουρος πως δε θα έβγαινες σε μία πλατεία, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Συντάγματος, και θα μοίραζες σε ξένο κόσμο φωτογραφίες σου. Κάπως έτσι σκέψου όλες τις ξεκλείδωτες φωτογραφίες τις οποίες έχεις δημοσιεύσει εσύ ή φίλοι σου στο Facebook. Φωτογραφίες τις οποίες μπορεί να δει και να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Μήπως δεν ξέρεις πώς να κλειδώσεις τις φωτογραφίες σου; Ο οδηγός παρακάτω θα σε βοηθήσει.

    Αρχικά, θα κάνουμε ένα βασικό διαχωρισμό. Υπάρχουν φωτογραφίες τις οποίες έχεις ανεβάσει εσύ και φωτογραφίες τις οποίες έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες και σε έχουν προσθέσει σε αυτές με ετικέτα (το γνωστό tag). Πάμε να δούμε τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, στη web έκδοση του Facebook (μέσω υπολογιστή).

    Κλείδωμα φωτογραφιών τις οποίες έχει ανεβάσει ο χρήστης στο Facebook

    facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion2

    Και στην περίπτωση των φωτογραφιών, ισχύουν τα διάφορα εικονίδια τα οποία είδαμε και εξηγήσαμε στην περίπτωση των προσωπικών πληροφοριών. Αυτά ορίζουν ποιοι θα μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες σας, γι’αυτό χρησιμοποιήστε τα σοφά.

    1) Θα χρειαστεί να επισκεφθείς το Facebook προφίλ σου και ύστερα την επιλογή Φωτογραφίες, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

    2) Κάνε κλικ στην επιλογή Άλμπουμ.

    Δε συμπεριφέρονται όλα τα άλμπουμ με τον ίδιο τρόπο. Ισχύουν πάντοτε τα εξής:

    facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion3

     

    – Στα άλμπουμ Εικόνες προφίλ, Φωτογραφίες Χρονολογίου και Ανεβασμένα από κινητό, θα πρέπει να ορίσεις ξεχωριστά το κοινό της κάθε φωτογραφίας του κάθε άλμπουμ. Ανοίγεις κάθε φωτογραφία και ορίζεις το κοινό από το εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος.

    – Το άλμπουμ Φωτογραφίες Εξωφύλλου περιέχει πάντοτε δημόσιες προς προβολή φωτογραφίες, γι’αυτό προσοχή στο τι φωτογραφίες ανεβάζεις στο συγκεκριμένο άλμπουμ.

    facebook-asfaleia-kleidoma-fotografion4

    – Για όλα τα υπόλοιπα άλμπουμ τα οποία δημιουργείς, θα πρέπει να ορίσεις το κοινό για όλες μαζί τις φωτογραφίες του άλμπουμ. Αυτό σημαίνει πως είτε όλες θα είναι δημόσιες προς προβολή, είτε όλες θα είναι προσβάσιμες από τους φίλους σου κ.ο.κ. Δε μπορείς να επεξεργαστείς κάθε μία φωτογραφία. Το εικονίδιο βρίσκεται ακριβώς κάτω δεξιά από το κάθε άλμπουμ.

    Κλείδωμα φωτογραφιών στις οποίες έχει προστεθεί με ετικέτα ο χρήστης στο Facebook

    Για το δεύτερο σκέλος του οδηγού, επισκέψου το SocialMediaLife.gr.

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles