20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ο πρώτος πραγματικός οκταπύρηνος από την MediaTek

    Μπορεί οι περισσότερες εφαρμογές και οι ίδιοι οι χρήστες να μην έχουν πραγματικά ανάγκη οκταπύρηνα SoCs αυτή τη στιγμή στα smartphones, ωστόσο η γρήγορη μετάβαση από τους διπύρηνους στους τετραπύρηνους και η ολοένα αυξανόμενη χρήση των συσκευών αυτών για κάθετί που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, επιτάσσει τη διαρκή αύξηση της ισχύος.

    Σε αυτά τα πλαίσια αναγκών η MediaTek παρουσίασε και επισήμως το νέο της chipset, το MT6592, το οποίο έχει οκτώ πραγματικούς, όμοιους πυρήνες και όχι την υβριδική 4+4 λύση που χρησιμοποιείται σε κάποια υπάρχοντα μοντέλα (π.χ. Galaxy S4 – Exynos 5). Οι πυρήνες του chipset αυτού (που κατασκευάζεται στα 28 nm) θα μπορούν να «τρέξουν» έως και τα 2 GHz, υποσχόμενοι ταχύτατες επιδόσεις και multi-tasking. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα real-time ελέγχου κατανάλωσης και θερμοκρασίας του SoC, τετραπύρηνη GPU και υποστήριξη αναπαραγωγής 4K περιεχομένου.

    octacore2

    Το chipset θα περιέχει ακόμη έναν εξελιγμένο video decoder με την τεχνολογία ClearMotion που μετατρέπει το 24/30 fps περιεχόμενο σε 60 fps, αλλά και multi-mode modem μαζί με WiFi 802.11n, Bluetooth, GPS, ραδιόφωνο και συγχρονισμό οθόνης μέσω Miracast. Τέλος θα υποστηρίζει μέχρι 16 MP κάμερα και 1080p οθόνη.

    Οι πρώτες Android συσκευές με το οκταπύρηνο chipset της MediaTek θα εμφανιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα τρέχουν Jelly Bean, ενώ αρχές του 2014 θα δούμε και ορισμένες με το 4.4 KitKat.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles