20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MegaChat από τον Kim DotCom. Πρεμιέρα για τη νέα κρυπτογραφημένη υπηρεσία που ανταγωνίζεται το… Skype

    O Kim DotCom λανσάρει (επιτέλους) το νέο του project με την ονομασία MegaChat, μία κρυπτογραφημένη πλατφόρμα βιντεοκλήσεων και διαμοιρασμού αρχείων μέσω browser. Βρίσκεται σε beta περίοδο, προς το παρόν, και τοποθετείται από πολλούς απέναντι από το Skype ως ανταγωνιστής του.

    MegaChat

    Προς το παρόν, υποστηρίζει μόνο κλήσεις φωνής και video, ωστόσο, σύντομα θα προσφέρει τόσο υπηρεσίες texting όσο και video conferencing. Η υπηρεσία, αν και σε beta περίοδο, είναι ανοικτή για δοκιμή από κάθε χρήστη που θα εγγραφεί σε αυτήν μέσα από την ιστοσελίδα Mega.nz.

    Από τα πλεονεκτήματα του MegaChat είναι ότι δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε εξειδικευμένο λογισμικό για τη λειτουργία του, ωστόσο, είναι διαθέσιμες επεκτάσεις για τον Chrome και τον Firefox που αυξάνουν την απόδοσή του αλλά και την ασφάλεια του χρήστη.

    Ο Kim DotCom είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά το MegaChat το Δεκέμβριο, σημειώνοντας ότι έχει ως στόχο να προσφέρει μία ασφαλή εναλλακτική λύση για το Skype -της Microsoft πλέον-, το οποίο έχει “κατηγορηθεί” για την.. ασφάλειά του.

    megachat2

    Όπως σε όλες τις περιπτώσεις υπηρεσιών που προσφέρουν end-to-end κρυπτογράφηση ωστόσο, η χρήση τους δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύεστε… (Ας μην ξεχνάμε πως η Mega file sharing υπηρεσία του Kim DotCom είχε παραβιαστεί από ερευνητή το 2013 ο οποίος είχε καταφέρει να κλέψει passwords). Ο ίδιος ο KimDotCom, για να κατευνάσει πάντως παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με το MegaChat, έχει σημειώσει ότι προσφέρει και αμοιβή σε όσους βρουν security bug στην υπηρεσία του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles