16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μπορείτε να μετατρέψετε μια ηλεκτρική σκούπα σε αυτοσχέδιο όπλο;

    Μπορεί να γίνει και αυτό: Να μετατραπεί μια ηλεκτρική σκούπα σε αυτοσχέδια απειλή για τα στρατεύματα των ΗΠΑ. Και μάλιστα η DARPA σας πληρώνει για να μάθει πώς.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, το νέο πρόγραμμα «Improv» της υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) μελετά πώς αυτή η εμπορική τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί έναντι των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας.

    junk-jet

    Σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τα είδη των αυτοσχέδιων όπλων, συσκευών και συστημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ, το Γραφείο Αμυντικών Επιστημών της DARPA ξεκινά ένα εναλλακτικό ερευνητικό πρόγραμμα παρέχοντας εντελώς διαφορετικό νόημα στην έννοια του «αυτοσχεδιασμού».

    Η DARPA προσκαλεί ερευνητές, προγραμματιστές, και όσους ενασχολούνται με το hardware-hacking να δηλώσουν συμμετοχή, με στόχο να ανακαλυφθούν τρόποι με τους οποίους εμπορικά προϊόντα κάθε είδους θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να χρησιμοποιηθούν κατά του αμερικανικού στρατού από τους αντιπάλους του.

    Ο στρατός των ΗΠΑ έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα ευρύ φάσμα αυτοσχέδιων όπλων και εργαλείων κατά την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων που ενεργοποιούν αυτοσχέδιoυς εκρηκτικούς μηχανισμούς, εμπορικού λογισμικού που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των video-feeds των drones, και USB drives φορτωμένων με κακόβουλο λογισμικό που έτρεχε στα δίκτυα υπολογιστών του Αφγανιστάν.

    sfaires
    Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που κατασκευάζονται από σφαίρες κανονιών στη Βαγδάτη

    Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτό, στη Βαγδάτη, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που κατασκευάζονται από σφαίρες κανονιών είναι η τελευταία γενιά των αυτοσχέδιων απειλών. Η DARPA ξεκινώντας αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα θέλει να ξέρει ποια είναι η επόμενη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles