17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μία συσκευή 200 ετών επιστρέφει με τη βοήθεια του… Kickstarter

    Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1806, η camera Lucida ήταν ένα συνηθισμένο οπτικό εργαλείο σχεδίασης, που βοηθούσε καλλιτέχνες να σχεδιάσουν με ακρίβεια αντικείμενα, αλλά αργότερα έπεσε σε αχρηστία.

    Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica:

    “Αποτελείται από ένα πρίσμα τεσσάρων πλευρών, τοποθετημένο πάνω σε ένα μικρό stand πάνω από ένα φύλλο χαρτιού. Τοποθετώντας το μάτι κοντά στο πάνω μέρος του πρίσματος έτσι ώστε η μισή κόρη του ματιού να είναι πάνω από το πρίσμα, ο παρατηρητής είναι σε θέση να δει τον αντικατοπτρισμό ενός αντικειμένου, μπροστά από το πρίσμα στο χαρτί. Έπειτα, μπορεί να το ζωγραφίσει με ένα μολύβι.”

    portable-camera-lucida

    Η νέα έκδοση της συσκευής για τον 21ο αιώνα ονομάζεται NeoLucida και λειτουργεί όπως ο προκάτοχός της, αλλά διαθέτει απλούστερο design και φυσικά πιο χαμηλή τιμή. Με μία μικρή έρευνα στο eBay μπορείτε να δείτε ότι μία vintage camera Lucida μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες δολάρια, ενώ η σύγχρονη έκδοσή της μόλις… 30.

    Οι δημιουργοί της έχουν τοποθετήσει το project στο Kickstarter, όπου εξασφάλισε πάρα πολύ γρήγορα τη χρηματοδότηση που αναζήτησε.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν στο ακόλουθο video…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles