14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    MICA. Ένα πολυτελές wearable από την Intel!

    Η αγορά των wearable gadgets γνωρίζει τεράστια άνθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των νέων τεχνολογιών δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη συγκεκριμένη κατηγορία high-tech προϊόντων. Μία από αυτές είναι και η Intel, η οποία στο πλαίσιο του IDF (Intel Developers Forum), παρουσίασε το smart βραχιόλι MICA (My Intelligent Communication Accessory), ένα πολυτελές wearable, το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει το σοφιστικέ design με την υψηλή τεχνολογία.

    mica-slide-2

    To MICA είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Intel και στην Opening Ceremony, μία εταιρεία που ειδικεύεται στο χώρο της μόδας. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Intel έχει αναλάβει το τεχνολογικό κομμάτι και η Opening Ceremony οτιδήποτε έχει να κάνει με την σχεδίαση και την εξωτερική εμφάνιση του συγκεκριμένου wearable. Η πρώτη εντύπωση που αφήνει το MICA είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη σε μέγεθος συσκευή, η οποία στοχεύει στο γυναικείο κυρίως κοινό που παραδοσιακά ελκύεται περισσότερο από τα υπερπολυτελή wearable gadgets.

    mica-slide-1

    Αν και το MICA παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του IDF, η Intel δεν θέλησε να προβεί σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες που σχετίζονται με το τεχνικό κομμάτι του, ανακοινώνοντας απλώς ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μηνύματα SMS και λοιπές ειδοποιήσεις, με τις υπόλοιπες λειτουργίες της να αποκαλύπτονται στο άμεσο μέλλον. Το εν λόγω βραχιόλι βέβαια θα είναι στολισμένο με πολύτιμους λίθους και αναλόγως με την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιούνται, θα καθορίζεται και η τιμή του (η Intel δεν έχει αναφέρει τίποτα για το πόσο θα κοστίζει αν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 με 1000 δολάρια).

    mica-slide-3

    Το MICA ουσιαστικά σηματοδοτεί την προσπάθεια της Intel να εισέλθει δυναμικά σε έναν χώρο, που δεν μας έχει συνηθίσει και σίγουρα μας εξάπτει την περιέργεια να δούμε την μορφή που θα έχει το τελικό προϊόν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles