23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι η υποστήριξη για τα Windows 10 θα κρατήσει μέχρι το 2025

    Πολλές φορές όταν κυκλοφορεί στην αγορά ένα νέο λειτουργικό σύστημα, αρκετοί users αναρωτιούνται για τον κύκλο ζωής του. Όπως παραδοσιακά μας έχει αποδείξει η Microsoft συνηθίζει να υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορεί για πολλά χρόνια μετά την εμφάνιση τους στην αγορά και όπως έγινε γνωστό πρόσφατα αναμένεται να πράξει το ίδιο και με τα Windows 10.

    windows 10 Start Menu

    H Microsoft με την περίπτωση των Windows 10 αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια λογική, όπως και με τα προηγούμενα λειτουργικά της. Έτσι λοιπόν επιβεβαίωσε ότι η mainstream υποστήριξη των Windows 10 θα κρατήσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου του 2020, ενώ η πρόσθετη extended θα φτάσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου του 2025. Όταν η Microsoft αναφέρεται σε mainstream support ουσιαστικά, πρόκειται για την πρόθεση της Microsoft να αλλάξει τα core χαρακτηριστικά του λειτουργικού, ενώ με το extended support ουσιαστικά το team της Microsoft επικεντρώνεται περισσότερο σε θέματα που σχετίζονται με θέματα security του νέου OS. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Microsoft στο θέμα της υποστήριξης του νέου λειτουργικού δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα λειτουργικά. Ωστόσο, οφείλουμε να προσθέσουμε ότι οι παραπάνω χρόνοι είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα υποστήριξης που δίνει η Microsoft και δεν αποκλείεται να αλλάξουν. Πάντως, οι περισσότεροι users μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς θα διαθέτουν υποστήριξη για τα Windows 10 για τα επόμενα 10 χρόνια…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles