16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Όχι, η Microsoft δε σκοτώνει τον Internet Explorer (τουλάχιστον ακόμη)

    Έχεις διαβάσει σε όλα σχεδόν τα sites χθες (ή και σήμερα) ότι η Microsoft σκοτώνει τον Internet Explorer ως brand. Ως είδηση… Αναρωτήθηκες γιατί δεν τη δημοσιεύσαμε και εμείς; Ας το δούμε λοιπόν.

    internet explorer

    Αρχικά, ας μιλήσουμε για τα δεδομένα που έχουμε. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει τον “Spartan”, όπως είναι η κωδική ονομασία του νέου browser που αναπτύσσεται από τη Microsoft. Tον ανακοίνωσε, μάλιστα, επίσημα ως το νέο browser των Windows 10 τον Ιανουάριο μαζί με τις πρώτες λεπτομέρειες.

    Και χθες, μιλώντας στο Microsoft Convergence, ο marketing chief της εταιρείας Chris Capossela, είπε ακριβώς τα εξής: “Αναζητούμε ποιο θα είναι το νέο brand ή το νέο όνομα για τον browser που θα υπάρχει στα Windows 10” συνέχισε όμως λέγοντας Θα συνεχίσουμε να έχουμε τον Internet Explorer, αλλά επίσης θα έχουμε έναν νέο browser που έχει την κωδική Project Spartan. Έχουμε να βρούμε την ονομασία του”.

    Το report που πρωτομετέδωσε το The Verge με τον τίτλο Microsoft is killing off the Internet Explorer brand, αν μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε ολόκληρο, θα διαπιστώσετε ότι απέχει αρκετά από αυτό που υπονοεί ο τίτλος του (ή αν προτιμάτε δε λέει τίποτα ιδιαίτερα καινούριο, πέρα από αυτά που ήδη γνωρίζαμε ή τις δηλώσεις του Capossela).

    Ναι, σύμφωνοι, η Microsoft έχει στο μυαλό της κάποια στιγμή να αντικαταστήσει τον Internet Explorer με τον νέο “Spartan”, με στόχο να κερδίσει όλους εκείνους τους χρήστες που έχουν απογοητευτεί τα τελευταία χρόνια από τον πλοηγό της και έχουν στραφεί σε ανταγωνιστικές λύσεις. Επίσης, ναι, με ευκαιρία τα Windows 10, θα κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι εκεί όμως…

    Τα reports ότι η Microsoft σκοτώνει εντελώς τον Internet Explorer αυτή τη στιγμή, ω ναι, θα τολμούσαμε να πουμε ότι είναι υπερβολικά, όσο κι αν μας αρέσουν ή μπορεί να αρέσουν και στην ίδια τη Microsoft. Ο Internet Explorer θα συνεχίσει να υπάρχει και στα Windows 10, ειδικότερα σε κάποιες εκδόσεις τους που απευθύνονται σε enterprise customers.

    Όπως μεταδίδει και το The Guardian, ένα μεγάλο μέρος παλαιότερου software και υπηρεσιών έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον IE, μεταξύ των οποίων και η πλειονότητα των παλαιότερων internal web-based applications που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για σκοπούς των διαχειριστών των δικτύων τους.

    Έτσι, ο “θρυλικός” browser, που πολλοί αγάπησαν και άλλοι… μίσησαν, είναι προφανές πως θα παραμείνει “ζωντανός” και στα Windows 10, όπως, φυσικά, και στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows 7, 8 κ.ο.κ, καθώς είναι πολύ δύσκολο η μετάβαση στον “Spartan” να μπορέσει να γίνει πριν περάσει αρκετός καιρός και λυθούν τα ζητήματα ασυμβατότητας.

    Όπως και να έχει, η αλλαγή για τη Microsoft είναι μεγάλη και η προετοιμασία για το τέλος εποχής του Internet Explorer έχει ξεκινήσει. Το πότε θα “γιορτάσουμε” αυτό το τέλος του όμως ακριβώς, είναι κάτι που δε το γνωρίζουμε ακόμη.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles