18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft Lumia 535 hands-on Review: «Microsoft στο όνομα… Nokia στη φιλοσοφία»!

    Tα smartphones της Microsoft έχουν πλέον απωλέσει το Nokia brand από την ονομασία τους, μία κίνηση με μάλλον περισσότερο μαρκετινίστικα κίνητρα και χωρίς κάποια ουσία, καθώς μπορεί πλέον τα κινητά της Microsoft να ονομάζονται Microsoft Lumia, ωστόσο οι διαφορές τους είναι σχεδόν μηδαμινές σε σύγκριση με τις συσκευές που έφεραν στο παρελθόν το brand της Lumia. Το low-end Lumia 535 είναι η πρώτη συσκευή της Microsoft που σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή (έστω και σε σημειολογικό επίπεδο) και αυτό από μόνο του σίγουρα αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ωστόσο, πέραν της αλλαγής ονομασίας, το θέμα είναι κατά πόσο το Lumia 535 μπορεί να σταθεί επάξια στη δύσκολη και εξαιρετικά απαιτητική κατηγορία των low-budget και entry-level smartphones.

    Lumia 535_1

    Πρώτες εντυπώσεις…

    Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το Microsoft Lumia 535 είναι ότι ακολουθεί την παραδοσιακή σχεδιαστική γραμμή των προηγούμενων smartphones της Nokia, με το πλαστικό φυσικά να κυριαρχεί για μία ακόμη φορά. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Lumia 535 αμέσως ξεχωρίζει για την στιβαρή κατασκευή του, αλλά και την λεία επιφάνεια του. ενώ λόγω των διαστάσεων του (140mm μάκρος, 72mm πλάτος και 8.8mm πάχος) επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι. Τα power/lock και volume buttons του Lumia 535 βρίσκονται τοποθετημένα στη δεξιά πλευρά της συσκευής, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει η υποδοχή για το hands free-ακουστικά, ενώ στο κάτω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε την micro-USB για τη μεταφορά δεδομένων και την φόρτιση της συσκευής.

    Lumia 535_3
    Lumia 535_6

    Αφαιρώντας το καπάκι και ρίχνοντας μία ματιά στο εσωτερικό του Lumia 535, μπορούμε να διακρίνουμε τις δύο SIM slots, την θύρα για την εισαγωγή της micro SD (μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και κάρτα που φτάνει τα 128GB), ενώ φυσικά δεν λείπει και το ηχείο της συσκευής. Η μπαταρία του προσφέρει χωρητικότητα στα 1905mAh και παρόλο που το Lumia 535 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα “τέρας αυτονομίας”, παρόλα αυτά η μπαταρία του κρίνεται ως αρκετή υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Σε γενικές γραμμές, και αυτό το Lumia ακολουθεί τη φιλοσοφία των προκατόχων του, παρέχοντας καλή ποιότητα κατασκευής και design που επιτρέπει την εύκολη χρήση.

    Lumia 535_8

    Δυνατότητες και tech specs…

    Προχωρώντας στα ενδότερα του low-end smartphone της Microsoft, η οθόνη 5 ιντσών του Lumia 535 συνδυάζει ποιότητα, πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας και απόκριση. To IPS LCD display με ανάλυση στα 540×960 pixels και με προστασία Corning Gorilla Glass 3, παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα για τα δεδομένα της κατηγορίας με μοναδικό ίσως μικρό θέμα να έχει να κάνει με τα χρώματα που μπορεί να φαίνονται σε ορισμένες περιπτώσεις λιγάκι ξεθωριασμένα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια του testing εντοπίσαμε ένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως που σχετίζεται με το multi-touch detection της συσκευής και άλλα bugs στο display που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις το Lumia 535 μη λειτουργικό. Η Microsoft βέβαια εντόπισε το πρόβλημα για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει το roll-out ενός fix που θα διορθώσει πλήρως την κατάσταση, για αυτό σε περίπτωση που αγοράσετε το Lumia 535 δεν πρέπει να πανικοβληθείτε (αν και ένα πρόβλημα όπως αυτό σίγουρα τραυματίζει την αξιοπιστία οποιασδήποτε εταιρείας).

    Lumia 535_4

    Στα υπόλοιπα tech specs του, το Lumia 535 στηρίζεται σε έναν quad-core Snapdragon 200, ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1.2GHz, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Η ταχύτητα του Lumia 535 δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς φάνηκε να ανταποκρίνεται ιδιαιτέρως καλά τόσο στο άνοιγμα των περισσοτέρων εφαρμογών όσο και στην πλοήγηση στο Internet. Το γεγονός βέβαια ότι δεν είναι 4G αποτελεί ένα μείον σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του, ωστόσο ακόμη και έτσι το μικρό της Microsoft καλύπτει πλήρως τις βασικές ανάγκες του χρήστη και με το παραπάνω. Όσον αφορά το λειτουργικό του φυσικά και εδώ υπάρχει το Windows Phone 8.1, το οποίο σαφώς και συμβάλλει τα μέγιστα στην γρήγορη απόκριση του low-budget κινητού της Microsoft, ενώ φυσικά το tile-based menu το καθιστά εύχρηστο, λειτουργικό και όμορφο στο μάτι. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, το Lumia 535 παρέχει 8GB, τα οποία εάν σας φαίνονται λίγα μπορείτε άνετα να προσθέσετε μία κάρτα micro SD (που μπορεί να φτάνει έως και τα 128GB). Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Lumia 535 υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, ενώ επιπλέον παρέχει GPS (με A-GPS και GLONASS).

    Lumia 535_7

    Ολοκληρώνοντας την τεχνική ανάλυση για το Lumia 535 δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στις κάμερες τις συσκευής, όπου το κινητό της Microsoft διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα με παρεχόμενη ανώτερη ποιότητα στα 5MP, ενώ η μπροστινή κάμερα προσφέρει επίσης ανώτερη ποιότητα στα 5MP. Αν και δεν είναι σύνηθες για τις περισσότερες συσκευές να προσφέρουν την ίδια ποιότητα, ωστόσο ο προφανής λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή με αυτό τον τρόπο η Microsoft επιχειρεί να προσελκύσει ένα νεανικό κοινό, που ενδιαφέρεται η νέα του συσκευή να είναι προσιτή οικονομικά και να διαθέτει μία selfie cam που να προσφέρει φωτογραφίες ανώτερης ποιότητας. Όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών, οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε με το Lumia 535 είναι απλώς ικανοποιητικές (άλλωστε δεν περιμέναμε και περισσότερα από ένα low-budget phone όπως το Lumia 535).

    Lumia 535_2

    Συμπέρασμα…

    To Lumia 535 σε καμία περίπτωση δεν είναι μία ελλιπής σε δυνατότητες συσκευή, καθώς για την κατηγορία του και την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του (θα το βρείτε στα 110 ευρώ), είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή των users, οι οποίοι ενδιαφέρονται για μία οικονομική συσκευή που να μην υστερεί όμως στην εκτέλεση όλων των βασικών λειτουργιών που εκτελεί ένα σύγχρονο smartphone. Για αυτό και το Lumia 535 πετυχαίνει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει στους χρήστες το maximum που παρέχει μία οικονομική 3G συσκευή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles