13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Μέλος πλέον του Linux Foundation, υποστηρίζοντας το λογισμικό ανοικτού κώδικα

    Ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, είχε χαρακτηρίσει το λειτουργικό σύστημα Linux ως «καρκίνο». Σίγουρα ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί παρελθόν για τη Microsoft, καθώς η εταιρεία έγινε πλέον επίσημο μέλος του Linux Foundation. H Microsoft έχει δημιουργήσει την αυτοκρατορία της γύρω από λογισμικό κλειστού κώδικα, επομένως πριν από μερικά χρόνια μια τέτοια απόφαση θα φαινόταν αδιανόητη για την ίδια.

    linux-foundation

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ars Technica, η Microsoft έχει συνεισφέρει πολλά στο Linux όλα αυτά τα χρόνια και ο Jim Zemlin, εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation, την καλωσορίζει σαν το νεότερο μέλος. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει πλήρως την αλλαγή νοοτροπίας που προωθεί ο νέος CEO, Satya Nadella. Η Microsoft έχει καταστήσει ως open sourced τα PowerShell, Visual Studio Code καθώς και το JavaScript engine του Edge browser. Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με την Canonical για να φέρει τα Ubuntu στα Windows 10 και εξαγόρασε την Xamarin, η οποία θα τη βοηθήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών για όλες τις πλατφόρμες.

    Από την μεριά της, η Google γράφει και αυτή τη δική της ιστορία, καθώς γίνεται μέλος του .NET Foundation που επιβλέπει την πλατφόρμα γλωσσών προγραμματισμού .NET. Αν και η Google δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποστηρίξει τη .NET Platform programming languages ή να παρέχει εφαρμογές για τη νέα UWP πλατφόρμα της Microsoft, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει την .NET στη δική της πλατφόρμα του Google Cloud.

    Η είδηση ότι η Microsoft έγινε μέλος του Linux Foundation συνοδεύτηκε και από την πρόσφατη διάθεση του Visual Studio και σε Mac υπολογιστές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles