16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Ναι, ψάξαμε το Hotmail account blogger (και έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε)

    Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η παραδοχή της Microsoft, σύμφωνα με την οποία ένας πρώην υπάλληλος της συνελήφθη για διαρροή μυστικών της εταιρείας (σχετικά με τον κώδικα των Windows 8 πριν αυτά κυκλοφορήσουν επίσημα), με βάση “ενοχοποιητικά” στοιχεία που βρέθηκαν στο λογαριασμό που διατηρούσε στο Hotmail. 

    microsoft

    Ο Alex Kibkalo, πρώην υπάλληλος της εταιρείας στο Λίβανο και τη Ρωσία, φαίνεται πως είχε επικοινωνήσει με έναν Γάλλο blogger παρέχοντάς του στοιχεία σχετικά με τα Windows 8 πριν αυτά διατεθούν επίσημα, μέρος των οποίων ο δεύτερος δημοσιοποίησε στο blog του. Όταν, όμως, ο Γάλλος επικοινώνησε με τη Microsoft, ώστε να επιβεβαιώσει ότι ο κώδικας που είχε λάβει ήταν “αυθεντικός”, η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποίησε στοιχεία από την επικοινωνία μέσω email και instant messaging του blogger με τον πρώην υπάλληλο της, ώστε να εντοπίσει τη διαρροή και να απευθύνει κατηγορίες εναντίον του δεύτερου.

    Η Microsoft, που “έψαξε” στις επικοινωνίες των δύο ανδρών ώστε να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες, χωρίς φυσικά την άδειά τους, ισχυρίζεται τώρα πως η κίνησή της είναι σύμφωνη με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας της, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος από μία τέτοιου τύπου πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα.

    Όντως, οι όροι πρόσβασης στο Hotmail, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις εν λόγω επικοινωνίες, αναφέρουν ότι η Microsoft μπορεί να έχει “πρόσβαση ή να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικές με εσάς” για μία σειρά από λόγους. Ωστόσο, όπως σημειώνουν από την αμερικανική εταιρεία για να υπερασπιστούν τις πράξεις τους, αυτό το κάνουν μόνο “σε εξαιρετικές περιστάσεις”, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι ακολουθείται μία αυστηρή διαδικασία όταν η εταιρεία χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα κάποιου.

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κάποιοι είναι φυσικό να θυμηθούν την καμπάνια Scroogled της Microsoft, στην οποία κατηγορούσε την Google για το σκανάρισμα των γραμματοκιβωτίων των χρηστών ώστε να βρει δεδομένα που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς. Είχε, ωστόσο, κανείς αμφιβολία ότι η Microsoft ενεργεί διαφορετικά από την Google σε σχετικά ζητήματα; Εμείς όχι και τόσο…

    Καθώς, πάντως, οι αντιδράσεις συνεχίζονται, η Microsoft συνεχίζει τις τοποθετήσεις της πάνω στο ζήτημα, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να κάνει πιο αυστηρές τις διαδικασίες πρόσβασης στους λογαριασμούς χρηστών των υπηρεσιών της, περιλαμβάνοντας τη αξιοποίηση της νομικής της ομάδας, την παρουσία ενός πρώην ομοσπονδιακού δικαστή που θα εκτιμά τα στοιχεία, αλλά και τη δημοσίευση των λογαριασμών που έχουν ερευνηθεί στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειάς της.

    Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά σας αρκούν, πάντως, ανεξάρτητα από τη δημοσιοποίηση του εν λόγω θέματος, μετά τις διαρροές του τελευταίου έτους όσον αφορά την ασφάλεια δημοφιλών υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε διαδικτυακά, φανταζόμαστε πως λίγοι πλέον “κοιμάστε ήσυχοι” θεωρώντας ότι τα data που μοιράζεστε μέσω Internet είναι προσβάσιμα μόνο από εσάς, τους φίλους και τους συνεργάτες σας…

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles