18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Δεν είναι μόνο η Apple. Δείτε γιατί η Microsoft βγάζει λεφτά από το Android περισσότερο ίσως από τα Windows Phone…

    To «story» έχει ως εξής: η Microsoft είναι ιδιοκτήτρια κάποιων πατεντών που αφορούν το Android. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές Android, πληρώνουν (ή θα πληρώσουν) τη Microsoft για κάθε συσκευή Android που κατασκευάζουν. Εταιρείες όπως η HTC, έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν 5 δολάρια για ΚΑΘΕ συσκευή Android που κατασκευάζουν. (Το ίδιο σχεδόν ισχύει και με τη Samsung, αλλά και LG, Acer, Barnes & Noble, κι άλλες). Προ ημερών ανακοινώθηκε πως η ταϊβανέζικη Foxconn, η εταιρεία που παράγει το 40% των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που κυκλοφορούν στον κόσμο, στα εργοστάσιά της στην Κίνα, συμφώνησε με τη Microsoft να «προστατεύει» της πατέντες της δεύτερης για τα Android και το Chrome OS.

    microsoft android

    Αυτό σημαίνει αυτόματα πως, σύμφωνα με τη συμφωνία, για κάθε Android και Chrome OS συσκευή που παράγεται στη Foxconn, θα πληρώνεται ένα “fee”. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν ανακοίνωσε πόσο θα είναι αυτό το fee και ποιος ακριβώς θα το πληρώνει. Υποψιάζονται όλοι όμως, ότι η Foxconn θα το παίρνει από τις εταιρείες που την χρησιμοποιούν και θα το αποδίδει στη Microsoft. Στην περίπτωση που ο κατασκευαστής έχει ήδη αποδώσει την … πληρωμή στη Microsoft, η Foxconn δεν θα εισπράττει. Άρα, το fee θα εισπράττεται μία φορά για κάθε συσκευή.

    Γιατί γίνεται αυτό; Εδώ και χρόνια η Microsoft θεωρεί πως το Linux παραβιάζει πατέντες της. Κατ’ επέκτασιν, το Android, αλλά και το Chrome που είναι βασισμένο στο Linux, παραβιάζει πατέντες της. Κι αντί να μπει στη διαδικασία να κινηθεί εναντίον της Google ώστε να «λυθεί» αυτό, απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές ζητώντας τους να πληρώσουν για την χρήση της τεχνολογίας.

    Με τη δημοφιλία του Android και αυτή την πρακτική, η Microsoft ουσιαστικά δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την κερδοφορία των Windows Phone καθώς, από τα Android, βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα. Et voila! Έτσι βγαίνουν τα λεφτά στον σύγχρονο κόσμο. Πώς σας φαίνεται;

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles