18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft εγκαταλείπει το Bitcoin για τις συναλλαγές στο Microsoft Store! [UPDATE: H Micorosoft αποδίδει την είδηση σε λάθος πληροφόρηση]

    UPDATE: Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση της Microsoft, η οποία δημοσιεύεται στο έγκριτο The Verge, η είδηση του τερματισμού της υποστήριξης στο Bitcoin αποδίδεται σε εσφαλμένη και λάθος πληροφόρηση. Όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσε μέσω εκπροσώπου της, η υποστήριξη στο γνωστό digital νόμισμα συνεχίζεται κανονικά.

    ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πριν από περίπου δύο χρόνια ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η απόφαση της Microsoft να προσθέσει το Bitcoin ως μέσο συναλλαγής στο online Microsoft Store (Windows και Xbox store). Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι υπεύθυνοι του γίγαντα των νέων τεχνολογιών σταδιακά εγκαταλείπουν το Bitcoin, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το γνωστό εικονικό νόμισμα οι χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 10 συσκευές.

    Two-Bitcoins

    Αν και παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που η Microsoft αποφάσισε να τερματίσει την υποστήριξη στο γνωστό digital νόμισμα, παρόλα αυτά insiders που γνωρίζουν το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Redmond αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή ήρθε απλώς ως φυσικό επακόλουθο, καθώς οι υπεύθυνοι της Microsoft διαπίστωσαν ότι οι συνολικές αγορές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μέσω Bitcoin ήταν εξαιρετικά χαμηλές. H Microsoft επέτρεπε μόνο στους κατοίκους των Η.Π.Α να χρησιμοποιούν Bitcoins, δίνοντας τους τη δυνατότητα όμως να αγοράζουν αντικείμενα αποκλειστικά σε digital μορφή (όπως games, videos και μουσική), χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται η αγορά οποιοδήποτε αντικείμενου σε physical μορφή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται όλο και πιο πολύ η άποψη που θέλει το διάσημο εικονικό νόμισμα να τελεί υπό καθεστώς κατάρρευσης και ενδεχομένως η απόφαση της Microsoft να σταματήσει την υποστήριξη της σε αυτό, να αναζωπυρώσει τo ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles