18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Surface Book. Το πρώτο convertible (ή μάλλον… laptop) της εταιρείας είναι εντυπωσιακό!

    Αυτή ήταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του σημερινού μεγάλου event της Microsoft, η παρουσίαση δηλαδή πέραν του αναμενόμενου Surface Pro 4, και του νέου Surface Book, δηλαδή ενός Surface που δεν είναι πλέον tablet αλλά… laptop. Η πρώτη συσκευή του είδους που κατασκευάζει η ίδια η Microsoft, είναι στην ουσία ένα convertible το οποίο διαθέτει αποσπώμενο πλήρες πληκτρολόγιο με γυάλινο trackpad 5 σημείων αφής, μία συσκευή την οποία μάλιστα η εταιρεία διαφημίζει ως το “καλύτερο laptop της αγοράς” και για την οποία ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, Panos Panay, ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος κατά την παρουσίασή της (όσο και αν δε φαίνεται στο… ύφος του στην παρακάτω φωτό). Όπως ειπώθηκε μάλιστα, είναι “δύο φορές πιο ισχυρή πρόταση από το MacBook Pro της Apple”.

    surface book panos panay

    Το Microsoft Surface Book διαθέτει εντυπωσιακή κατασκευή από μαγνήσιο που του προσφέρει λεπτό και ελαφρύ σασί, οθόνη αφής 13,5 ιντσών ανάλυσης 3000×2000 pixels με pixel density 257ppi, ενσωματώνει 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i5 και i7 (Skylake), έως 16GB GDDR5 RAM, καθώς και μπαταρία που υπόσχεται αυτονομία έως 12 ώρες. Υποστηρίζει και τη Surface Pen, η οποία μάλιστα περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ενώ έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10 Pro.

    microsoft surface book

    Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και μόνο ως tablet, αποσπώντας το πληκτρολόγιό της, ωστόσο την πλήρη ισχύ της θα την απολαύσετε έχοντας το εντυπωσιακό keyboard dock συνδεδεμένο, καθώς εκεί βρίσκονται στοιχεία όπως η GPU, οι full-sized USB 3.0 ports αλλά και ο SD reader.

    hinge

    Αξιοσημείωτη και η ύπαρξη μίας ξεχωριστής άρθρωσης (Dynamic Fulcrum Hinge) που επιτρέπει στο Surface Book να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θέσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να γυρίσετε κατά 360 μοίρες την οθόνη του, να έχει τη δυνατότητα να σταθεί σε όρθια θέση ή να αποσπαστεί εντελώς το πληκτρολόγιό του.

    surface book

    Οι προπαραγγελίες για το νέο Microsoft Surface Book θα ανοίξουν από αύριο 7 Οκτωβρίου, ενώ θα ξεκινήσει να διατίθεται τουλάχιστον στις ΗΠΑ από τις 26 Οκτωβρίου σε κόστος που ξεκινάει από 1.499 δολάρια (έκδοση με 128GB αποθηκευτικό χώρο / 8GB RAM / Intel Core i5 / Intel HD graphics) έως 2.699 δολάρια (έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο, 16GB RAM / Intel Core i7 / Nvidia GPU).

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles