20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft φέρνει… Android και iOS εφαρμογές στα Windows 10!

    Οι φήμες μηνών επιβεβαιώνονται, καθώς η Microsoft, κατά τη διάρκεια του keynote του Build 2015 Conference που ξεκίνησε σήμερα στο San Francisco, ανακοίνωσε πως φέρνει Android αλλά και iOS εφαρμογές στα Windows 10.

    build 2015 windows app ios android

    Μεγάλα νέα, φυσικά, για τους developers, τα οποία προκάλεσαν ενθουσιασμό στην αίθουσα του συνεδρίου. Όσοι γράφουν iOS αλλά και Android εφαρμογές θα μπορούν να μεταφέρουν εύκολα apps και games στα Windows 10 ως Windows universal apps, με τη Microsoft να τους παρέχει για το σκοπό αυτό δύο νέα software development kits.

    Στην περίπτωση του Android, η Microsoft επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιούν Java και C++ code στα Windows 10, οι δε iOS developers θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τον υπάρχοντα Objective C κώδικα. Έτσι, οι developers θα μπορούν να φέρνουν τις εφαρμογές τους στα Windows 10, χωρίς πρακτικά την ανάγκη να τις δημιουργούν από την αρχή, με αρκετά πιο εύκολο τρόπο.

    Παρουσιάστηκε, μάλιστα, επί σκηνής η δουλειά της King, εταιρείας που έχει δημιουργήσει το γνωστό παιχνίδι Candy Crush Saga, και η οποία αξιοποίησε τις νέες δυνατότητες για να φέρει το παιχνίδι στα Windows με βάση τον iOS code του.

    Το Build 2015 Conference μόλις έχει ξεκινήσει να αποκαλύπτει τα φετινά του μυστικά και ίσως αυτή η είδηση είναι η σημαντικότερη που μας φέρνει. Για να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τη Microsoft όμως…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles