22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Φωτογραφίες μέσα από παράθυρα χωρίς… αντανακλάσεις του εαυτού σας

    Σίγουρα, σας έχει συμβεί το να έχετε τραβήξει μία ενδιαφέρουσα φωτό (π.χ. σε κάποιο μουσείο, σε κάποιο τρένο κ.α.), η οποία ωστόσο “καταστρέφεται” από την αντανάκλασή σας στο τζάμι.

    Έως τώρα δεν υπήρχε εύκολος τρόπος για να τη διορθώσετε, τώρα, ωστόσο, ερευνητές του MIT με επικεφαλής τον YiChang Shih κατάφεραν να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο που μπορεί να αφαιρεί αυτόματα τις αντανακλάσεις από μία εικόνα.

    mit-remove-your-reflection-from-windows-photos

    Το μόνο που απαιτείται είναι το τζάμι που παρεμβάλλεται να έχει ένα συγκεκριμένο πάχος ή να είναι διπλό, ώστε να παράγει δύο αντανακλάσεις που ο αλγόριθμος μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να εξάγει τα τμήματα της εικόνας που αποτελούν ανεπιθύμητη αντανάκλαση.

    Μία προφανής εφαρμογή του νέου software είναι να επιτρέπει σε ψηφιακές κάμερες να εξαλείφουν αυτόματα μία αντανάκλαση από μία φωτογραφία που τραβήχθηκε μέσα από ένα παράθυρο όπως επίσης και να δώσει ένα νέο εργαλείο σε εφαρμογές όπως το Photoshop.

    Στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο κομμάτι της τεχνητής όρασης, επιτρέποντας σε ρομπότ να βλέπουν μέσα από παράθυρα, χωρίς να μπερδεύονται με τις αντανακλάσεις τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles