21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Mlais M52 Red Note Hands-On Review: “Value for Money… the China way”!

    Οι περισσότεροι κατασκευαστές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο πως θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά συσκευές που να δικαιολογούν τον όρο value for money. Σε αυτή την κατηγορία, οι “made in China” εταιρείες είναι πραγματικά ασυναγώνιστες, δημιουργώντας πλέον τη δική τους μικρή παράδοση, όπου οι δυτικογενείς και κορεατικές εταιρείες αδυνατούν να ακολουθήσουν. Το Mlais M52 Red Note όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το review που ακολουθεί πρόκειται για μία συσκευή, η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα πιο «branded smartphones» της κατηγορίας του. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι users πέφτουν στην παγίδα και ουσιαστικά χρυσοπληρώνουν μόνο το όνομα ενός κινητού, με το ποσό που καταβάλλουν να μην ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες του…

    Mlais M52 Red Note (9)

    Δυνατή και στιβαρή κατασκευή

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το Mlais M52 Red Note με το που βγει από τη συσκευασία του είναι ότι δεν πρόκειται για ένα κινητό που τραβάει την προσοχή του από την εξωτερική του εμφάνιση. Μπορεί να μην μαγνητίζει τα βλέμματα όπως ένα designάτο S6 Edge, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημο εμφανισιακά. Το υλικό κατασκευής εδώ που κυριαρχεί είναι το πλαστικό, το οποίο διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα του, ενώ το M52 Red Note μας εξέπληξε ευχάριστα με το πόσο στιβαρό ήταν, αλλά και την λεία επιφάνεια στο πίσω μέρος του.  Mlais M52 Red Note (2)

    Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος για να καταλάβει ότι με διαστάσεις στα 152x78x8,2mm και βάρος στα 179 γραμμάρια, έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο σε μέγεθος κινητό που ενδεχομένως να δυσκολέψει στον χειρισμό με το ένα χέρι. Ωστόσο, εάν ανήκετε στους fans των ευμεγεθών smartphones, το M52 Red Note σίγουρα θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον. Επιπλέον, το smartphone φέρει backlit πλήκτρα, (δεν σας κρύβουμε ότι μας θύμισαν το Xiaomi RedMi Note), τα οποία διακρίνονται για το πολύ καλό επίπεδο απόκρισης τους.  Mlais M52 Red Note (1)Όσον αφορά τα buttons και τις λοιπές υποδοχές του, στο Mlais M52 Red Note το power/lock button Βρίσκεται τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά, στο αριστερό τμήμα υπάρχουν τα volume up/down buttons, ενώ το audio input jack για τα ακουστικά και για το hands-free βρίσκεται στην επάνω πλευρά της συσκευής, μαζί με την micro USB για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων. Το Mlais M52 Red Note διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αφαιρούμενη μπαταρία με χωρητικότητα στα 3200mAh, η οποία είναι θα λέγαμε ιδανική για να καλύψει πλήρως τις απαιτητικές ενεργειακές ανάγκες της συσκευής (μην ξεχνάτε ότι η 5.5άρα οθόνη του διψάει για ενέργεια). Mlais M52 Red Note (5)Mlais M52 Red Note (6)

    Στο εσωτερικό βρίσκουμε επίσης τις δύο SIM slots (το M52 Red Note δύναται να δεχθεί μία απλή SIM και μία Micro SIM), όπως επίσης την πάντοτε χρήσιμη microSD slot (δέχεται κάρτες με χωρητικότητα που φτάνει τα 32GB). Τέλος, στο κάτω αριστερό τμήμα υπάρχει και το ηχείο της συσκευής, το οποίο προσφέρει μία ικανοποιητική εμπειρία ήχου χωρίς να ξεχωρίζει.

    Mlais M52 Red Note (4)Φυσάει οκταπύρηνος αέρας!

    Ενεργοποιώντας το μικρό τερατάκι της Mlais διαπιστώνουμε ότι το 5.5 ιντσών IPS HD display (με ανάλυση στα 1280×720 pixels) κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του. Βέβαια εάν είχατε στο παρελθόν επαφή με πιο ποιοτικά displays (με ανάλυση στα 1080p για παράδειγμα), σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει έντονη διαφορά. Παρόλα αυτά, τα εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας, τα καθαρά χρώματα και οι ικανοποιητικές γωνίες θέασης θα καλύψουν και με το παραπάνω ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users.  Mlais M52 Red Note (11)

    Προχωρώντας στο εσωτερικό του, εδώ είναι που το Mlais M52 Red Note πραγματικά καταφέρενει να ξεχωρίσει. To εντυπωσιακό SoC της MediaTek (ΜΤΚ6752) που βρίσκεται στα ενδότερα προσφέρει οκτώ πυρήνες (Cortex A53 χαμηλής κατανάλωσης) που είναι χρονισμένοι στα 1,7GHz. Με 2GB μνήμης RAM και GPU Mali-T760, το Μ52 Red Note τρέχει πιο γρήγορα και από τον άνεμο, κάνοντας άλλες συσκευές πιο προέρχονται από πιο επώνυμους κατασκευαστές απλώς να κοιτούν την πλάτη του. Τρέχοντας το Antutu benchmarking utility είχαμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι μπορεί πραγματικά να πετύχει το κινητό της Mlais και δεν σας κρύβουμε ότι πραγματικά ενθουσιαστήκαμε από το αποτέλεσμα, καθώς το mid-ranger της Mlais έπιασε ένα score άνω των 41000 πόντων και ξεπέρασε πολλές συσκευές μεταξύ αυτών και το LG G3, πλησιάζοντας σε επιδόσεις το Galaxy S5 της Samsung. Σίγουρα όχι κι άσχημα ειδικότερα από τη στιγμή κιόλας που πρόκειται για ένα κινητό που κοστίζει περίπου 200 ευρώ.

    Antutu Mlais
    Σε γενικές γραμμές με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η ροή των menus, αλλά και το άνοιγμα των εφαρμογών γίνονται στο άψε-σβήσε, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό του M52 Red Note εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα vanilla Lollipop 5.0, το οποίο αν μη τι άλλο αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και αξιοπιστίας.

    Mlais User Interface

    Στα υπόλοιπα tech specs, το M52 Red Note διαθέτει 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία πλέον τείνουν να γίνουν το στάνταρ, με την ύπαρξη της microSD card να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του σε storage. Επιπλέον, το mid-ranger της Mlais υποστηρίζει: δίκτυα 2G, 3G και 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4, GPS (AGPS, GLONASS, BDS) και Wi-Fi Direct, ενώ δεν λείπει και το FM ραδιόφωνο. Χωρίς αμφιβολία, το M52 Red Note έχει και προσφέρει όλα μπορεί να ζητήσει ένας μέσος χρήστης από την συσκευή του.

    Ένας εκ των βασιλιάδων του value for money!

    Οι «φωτογραφικές δυνατότητες» του Mlais M52 Red Note σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ελλιπείς, καθώς το smartphone της κινεζικής εταιρείας κάνει αρκετά ικανοποιητικά τη δουλειά του και σε αυτόν τον τομέα. Η κύρια camera τραβάει φωτογραφίες που φτάνουν σε ανάλυση τα 13 MPixels, ενώ η μπροστινή παρέχει selfies photos με ανάλυση που φτάνει τα 8 MP. Οι λάτρεις των mobile φωτογραφήσεων θα βρουν πολλά camera modes (πέρα από τα συνηθισμένα), όπως για παράδειγμα: face-beauty mode, motion tracking και live photo, με την camera application του κινητού να αναβαθμίζει σημαντικά την φωτογραφική εμπειρία που προσφέρει η συσκευή. Μοναδική ένσταση μας έχει να κάνει με τις περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τα έχει όλα από τη στιγμή που το M52 Red Note ζητάει 200 ευρώ από τον χρήστη…

    Mlais M52 Red Note (8)
    Ολοκληρώνοντας, οι εντυπώσεις που μας άφησε το Mlais M52 Red Note ήταν άκρως ικανοποιητικές, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να αποκτήσεις ένα κινητό αξιώσεων. Δε χωράει αμφιβολία ότι το smartphone της Mlais είναι ένας από τους βασιλιάδες στον νευραλγικό τομέα του value for money.

    To Mlais M52 Red Note το βρήκαμε στο κατάστημα dikarto.gr

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles