22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MLS iQTab 7” 3G [Hands-On]: Πάει παντού!

    Τα οικονομικά, μικρά tablets γίνονται όλο και πιό δημοφιλή στην αγορά, αφού οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί με αυτό τον τύπο συσκευών και βρίσκουν χρησιμότητα γι’αυτά σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητάς τους. Πριν λίγο καιρό δοκιμάσαμε το 7άρι tablet της MLS, αλλά στην απλή, Wi-Fi only έκδοσή του. Υπάρχει όμως και η 3G, που προσφέρει μεγάλη ευελιξία στη συσκευή αυτή, καθώς παύει να είναι δέσμια του εκάστοτε hotspot για να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιπλέον, διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες πλοήγησης και χαρτών!

    iqtab3g2

    Αν ψάχνετε να βρείτε τις διαφορές του με το iQTab, είναι λίγες, αλλά ουσιώδεις:

    -Η συνδεσιμότητα 3G

    -Η υποδοχή micro-SIM

    -Το Talk&Drive software πλοήγησης

    -Το GPS

    -Ο φορτιστής αυτοκινήτου και η βάση στήριξης αυτοκινήτου που περιλαμβάνονται στη συσκευασία

    Και φυσικά μια διαφορά στην τιμή του σε σχέση με την απλή έκδοση του tablet, που φθάνει το κόστος της στα 209 €. Μικρό το premium για όλα τα παραπάνω, αφού έτσι αποκτάτε μια συσκευή για όλες τις περιστάσεις, ανεξαρτήτως του αν βρίσκεστε κοντά στον…πολιτισμό και έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi ή όχι. Με τη δυνατότητα 3G σύνδεσης, μπορείτε να κάνετε browsing στο Internet από οπουδήποτε, να χρησιμοποιήσετε άνετα όλα τα apps σας και εν γένει σχεδόν ό,τι μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας.

    iqtab3g3

    Επιπλέον, η ύπαρξη GPS εξασφαλίζει δυνατότητες πλοήγησης στο δρόμο με το iQTab 3G, είτε βρίσκεστε online, είτε όχι. Αυτό διότι το Talk&Drive software που βρίσκεται προεγκατεστημένο, μπορεί να διατηρεί τους χάρτες σε offline mode και να σας οδηγεί στον προορισμό σας με τη χρήση του δορυφορικού δέκτη. Το δοκιμάσαμε και μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι, έτσι παρακάτω θα βρείτε και ένα ολιγόλεπτο video για να πάρετε μια ιδέα για τη λειτουργία του σε πραγματικές συνθήκες.

    Φυσικά, απέχει από το τέλειο, κυρίως σε θέμα ανάλυσης και γραφικής λεπτομέρειας των χαρτών, ενώ θα θέλαμε pinch-to-zoom δυνατότητα, είναι πολύ πιό βολική κατά την οδήγηση από το να πιέζουμε τα σχετικά πλήκτρα στο interface της εφαρμογής. Η αναγνώριση φωνητικών εντολών λειτουργεί απρόσκοπτα και η βάση δεδομένων περιλαμβάνει χιλιάδες ελληνικούς δρόμους, χωριά και τοποθεσίες, οπότε μεταφορικά μας έλυσε τα χέρια. Αρκετά και τα σημεία ενδιαφέροντος που εμφανίζονται στο χάρτη, ο οποίος μπορεί να προβάλλεται τόσο σε 2D, όσο και σε 3D (αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο free-roaming με το χέρι μας, εντός του χάρτη). Αν μη τι άλλο, για όποιον δεν καλύπτεται, υπάρχουν και τα Google Maps, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε μέσα από την ίδια την εφαρμογή μάλιστα!

    iqtab3g6

    iqtab3g4

    iqtab3g5

    Η βάση στήριξης αυτοκινήτου είναι ανθεκτική και επιτρέπει μεγάλη κίνηση και περιστροφή της συσκευής, χάρη στους δύο ρυθμιζόμενους βραχίονες, αλλά όχι σε ακραίες γωνίες. Το σύστημα στήριξης του tablet καθ’αυτού είναι βολικό και μπορείτε να το αποδεσμεύετε με μια απλή κίνηση, αλλά σε οριζόντια (landscape) θέση, η συσκευή βρίσκεται μακριά από το κέντρο του βραχίονα και έτσι ταλαντεύεται ελαφρώς στις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Όχι σε ενοχλητικό βαθμό, αλλά σίγουρα είναι κάτι που χρήζει διόρθωσης.

    Από εκεί και πέρα, ό,τι μπορείτε να διαβάσετε στο hands-on review του MLS iQTab, ισχύει και για το iQTab 3G. Ίδιο hardware και software (Talk&Post και Talk&Email είναι παρόντα), ίδια κατασκευή, ίδια εμπρόσθια κάμερα, ίδια μπαταρία…μόνη διαφορά στο εξωτερικό της συσκευής, όπως προείπαμε, είναι η υποδοχή της micro-SIM, δίπλα σε αυτήν της microSD, με εύκολη προσθήκη και αφαίρεση της κάρτας με το χέρι. Θα θέλαμε, ωστόσο, να υποδεικνύεται η πλευρά εισόδου της κάρτας, καθώς είναι εύκολο να τοποθετηθεί λάθος από το χρήστη και δύσκολο να βγεί έπειτα. Κατά τα άλλα, σας προτείνουμε να ανατρέξετε στο review εκείνο και θα διαβάσετε τα πάντα για το iQTab και το 3G «αδερφάκι» του.

    iqtab3g1

    iqtab3g7

    Με τιμή ελάχιστα πάνω από τα 200 €, το MLS iQTab 3G είναι μια καλή επιλογή, ιδίως για όσους χρειάζονται και τη δυνατότητα πλοήγησής του. Οι περισσότερες συσκευές GPS έχουν οθόνη 5” και αν ψάχνετε κάτι μεγαλύτερο, δε θα την βγάλετε «φθηνά». Αλλά, πρωτίστως, το tablet αυτό είναι μια αξιοπρεπής πρόταση για την κατηγορία του, με τις βασικές δυνατότητες που θα καλύψουν τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles