11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Mobira Senator. Αυτό είναι το πρώτο ιστορικό κινητό της Nokia!

    H Nokia είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την ύπαρξη και τη συνεισφορά της, η ανάπτυξη και η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Η απορρόφηση της ιστορικής εταιρείας από τη Microsoft ενδεχομένως να σβήσει για πάντα το Nokia brand από τον κόσμο των νέων τεχνολογιών και σίγουρα αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο για όλους τους fans της φινλανδικής εταιρείας. Ότι και να συμβεί βέβαια στο μέλλον, αυτό που δεν θα ξεχαστεί ποτέ είναι το παρελθόν της Nokia, καθώς η αγαπημένη εταιρεία έχει αφήσει το στίγμα της στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Ενδεικτικό της ιστορικότητας της είναι ότι η πρώτη της φορητή συσκευή κυκλοφόρησε το 1982!
    1-01_mobira_senator

    Το Mobira Senator αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της ιστορικής εταιρείας να παρουσιάσει στον κόσμο μία συσκευή που θα επέτρεπε τις τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς την μεσολάβηση καλωδίωσης (κάτι το οποίο όπως μπορείτε να φανταστείτε για τα δεδομένα της τότε εποχής ήταν επαναστατικό). Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το όνομα Mobira γεννήθηκε ύστερα από τη συνένωση ενός τμήματος της Nokia με την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Salora το 1979. Δύο χρόνια μετά, η εδραίωση του πρώτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας (1G και χρησιμοποιώντας συχνότητα VHF) αναλογικής τεχνολογίας, ώθησε την νεοσυσταθείσα εταιρεία Mobira στο να αναπτύξει μία σειρά από τηλέφωνα, τα οποία θα έκαναν χρήση του συγκεκριμένου δικτύου. Το Mobira Senator που έκανε την εμφάνιση του το 1982 ήταν το πρώτο κινητό της συγκεκριμένης σειράς και αποτέλεσε μία φορητή συσκευή, η οποία δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται μέσα σε αυτοκίνητα. Η πλάκα είναι ότι οι χρήστες του Mobira Senator μπορούσαν να το μεταφέρουν (κουβαλήσουν για την ακρίβεια…), όμως με βάρος στα 9.8 κιλά απαιτούσε πολύ… γυμνασμένα μπράτσα.

    Nokia phones

    Το Mobira Senator θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια τηλέφωνα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, γεγονός που δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς ήδη μετράει 32 χρόνια ζωής. Βλέποντας πάντως τη φωτογραφία του, δεν αποκλείεται το Mobira Senator να είναι πιο ανθεκτικό ακόμη και από το… Nokia 3310!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles