20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μοντελισμός: κάτι παραπάνω απο παιχνίδι

    Πως μπορεί η κατασκευή μικρών τρένων, η συναρμολόγηση τους και ο χειρισμός τους να ωφελήσουν κάποιον; Ο μοντελισμός αποτελεί ένα από εκείνα τα χόμπι τα οποία, πέρα από ψυχαγωγία, προσφέρει και πολλά περισσότερα∙ εξάσκηση υπομονής, προσοχή και επιμονή στη λεπτομέρεια, ανάπτυξη της φαντασίας, καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης.

    Ο μοντελισμός δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες. Η μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτει κάποιος καλλιτεχνικές ανησυχίες και να είναι δημιουργικός!

    2014-05-29_Netzwerk_alan_PMW-Winnenden_0049_4C_reduzierter_Farbauftrag

    Ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη μοντελισμού, είναι αυτός των τρένων. Μάλιστα, το εθνικό μουσείο σιδηροδρόμου στη Βρετανία, θέλοντας να ανακαλύψει για ποιους λόγους το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού ενθουσιάζει τόσο πολύ, μικρούς και μεγάλους, θα διοργανώσει μια μεγάλη έκθεση με θέμα «Παίζοντας Τρένα» (Playing Trains) από 20 Μαρτίου έως 4 Σεπτεμβρίου 2015. Ίσως ο ήχος, η ταχύτητα, η κατασκευή η ίδια, να είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που ελκύουν όλα τα βλέμματα… Εκτός από την ψυχαγωγία, ο μοντελισμός μπορεί να προσφέρει μέχρι και απόκτηση γνώσεων: ιστορικών, τεχνολογικών και πολλών άλλων.

    _80263986_d4c5cbd8-9433-4a76-9945-bd6d1b4e89c3

    Με το πέρασμα των ετών, ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου αποτελεί τροχοπέδη για το συγκεκριμένο χόμπι. Η συναρμολόγηση κομματιών απαιτεί επιδεξιότητα, άρα και χρόνο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, πλέον το ενδιαφέρον έχει στραφεί στον έλεγχο των τρένων μοντελισμού με τηλεκατευθυνόμενα μέσα.

    Πρόσφατα, παρουσιάστηκε ένα τέτοιο πρόγραμμα στη διεθνή έκθεση παιχνιδιών στη  Νυρεμβέργη της Γερμανίας, με τίτλο Alan, κατασκευασμένο από την Toy – Tec. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, δίνει στους χειριστές των τρένων τον απόλυτο έλεγχο, σαν να το οδηγούν στην πραγματικότητα!

    ALAN_SCREENS_ZUSAMMENSTELLUNG

    Το μόνο που χρειάζονται είναι να έχουν κάποιον υπολογιστή, smartphone ή ταμπλέτα και σύνδεση στο Internet. Έπειτα μέσω του πλοηγού της συσκευής, ο χρήστης μπαίνει σε συγκεκριμένο site που τον παραπέμπει η εφαρμογή και αμέσως οδηγεί το τρένο του με τον τρόπο που εκείνος θέλει!  Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η συμβατότητά της τόσο με αναλογικά, όσο και με ηλεκτρονικά τρένα.

    Στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές λέσχες μοντελισμού και αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται αύξηση του ενδιαφέροντος κυρίως σε ελικόπτερα, αυτοκίνητα και τρένα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles