24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Motorola είναι εδώ! Ο CEO της επιβεβαιώνει κυκλοφορία του “καινοτόμου” Moto X σύντομα

    Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα οι “ψίθυροι” γύρω από το πόσο επιτυχημένη κίνηση ήταν η εξαγορά της Motorola από τη Google δεν έχουν κοπάσει… Και καθώς ο Αμερικανός κατασκευαστής εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει εντυπωσιάσει με κάποιο μοντέλο του (πόσο μάλλον σε συνεργασία με την Google) δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν το επόμενο βήμα της Motorola που θα κάνει τη διαφορά. Και η εταιρεία φαίνεται πως το έχει σχεδόν έτοιμο

    Dennis-Woodside-D11

    Μιλώντας στο D11 conference του All Things Digital, ο CEO της εταιρείας, Dennis Woodside, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός smartphone υπεροχής, με την ονομασία Moto X, που θα κυκλοφορήσει έως τον Οκτώβριο (αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία πριν λίγο κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου στο οποίο σημειώνεται ότι θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι). Συμπλήρωσε μάλιστα πως μαζί μ’ αυτό θα ανανεωθεί και όλη η σειρά προϊόντων της Motorola.

    Ο κ. Woodside έδειξε να πιστεύει πολύ στη νέα “ναυαρχίδα” της εταιρείας του, σημειώνοντας ότι την έχει στο τσέπη του, παρ’ όλα αυτά δεν είναι ακόμη έτοιμος να τη δείξει στο κοινό.

    Ανέφερε όμως ότι η συσκευή ξεχωρίζει χάρη στην ύπαρξη αισθητήρων που αντιλαμβάνονται τι θέλει να κάνει κάθε φορά μαζί της ο χρήστης. Έτσι, αν για παράδειγμα, θέλει να τη βγάλει από την τσέπη για να τραβήξει μία φωτογραφία, το αντιλαμβάνεται αυτόματα και ενεργοποιεί την κάμερα, ενώ μπορεί να ενεργεί με διαφορετικό τρόπο αν οδηγείτε “60 μίλια την ώρα με το αυτοκίνητο”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επιπλέον, σημείωσε ότι, καθώς ένα smartphone που αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του είναι αρκετά ενεργοβόρο, η Motorola έχει καταλήξει σε δύο επεξεργαστές που θα της επιτρέψουν να έχει αυτές τις δυνατότητες χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η αυτονομία της συσκευής.

    “Το τηλέφωνό μας θα είναι διαφορετικό απ’ αυτό των ανταγωνιστών” συνέχισε. “Θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ σε ένα εργοστάσιο έξω από το Fort Worth στο Texas απασχολώντας 2.000 περίπου άτομα”.

    Επιπλέον, σημείωσε ότι τα δίκτυα με τα οποία έχουν συνεργαστεί έχουν δείξει τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό που ετοιμάζει η Motorola.

    Όσον αφορά τη συνεργασία με τη Google και πόσο αυτή εμπλέκεται στα εσωτερικά της Motorola, ανέφερε ότι υποστηρίζεται από μέρη της Google που αφορούν τη χρηματοδότηση και νομικά ζητήματα, αλλά στο κομμάτι του Android τα πράγματα είναι ξεχωριστά και η Motorola αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος συνεργάτης.

    “Κάθισα με τον Larry Page και συζητήσαμε για το τι πρόκειται για κάνουμε. Θα επιστρέψουμε στις ρίζες της καινοτομίας της Motorola και θα φτιάξουμε συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων” ανέφερε ο Woodside που φαίνεται ότι πιστεύει στη μεγάλη επιστροφή της εταιρείας του, αλλά και στο ότι μπορεί με ξεχωριστές προτάσεις να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή της αγοράς. Σίγουρα οι προσεγγίσεις τους έχουν ενδιαφέρον όπως και οι υποσχέσεις του, όσο για το Moto X είναι μία συσκευή που περιμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles