14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Mountain. Ένα ψυχεδελικό παιχνίδι που κατακτά την κορυφή (video)!

    To Mountain είναι ένα εναλλακτικό mobile game, το οποίο πρόκειται για ένα δημιούργημα του κινηματογραφιστή David O’ Reilly, ο οποίος τρέφει μία αγάπη στο χώρο του artistic 3D animation και αυτό άλλωστε είναι κάτι που αποτυπώνεται και στο παιχνίδι που δημιούργησε.

    Mountain

    Το Mountain είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, από αυτά που δύσκολα τους δίνεις μεγάλη σημασία, καθώς δεν διακρίνεται ούτε για τη ξέφρενη δράση του, αλλά ούτε και για τους επαναστατικούς μηχανισμούς του gameplay. Ο δημιουργός του αποδίδει τον τίτλο relax ’em up artistic simulation και μάλλον δεν έχει άδικο, καθώς αποτελεί περισσότερο μία μορφή τέχνης παρά ένα παραδοσιακό game. Στο αρχικό στάδιο του παιχνιδιού, ο παίκτης καλείται να ζωγραφίσει τρεις λέξεις (τυχαίες κάθε φορά) που του θέτει η A.I. του παιχνιδιού. Παίρνοντας τα συγκεκριμένα σχέδια ως δεδομένα, στη συνέχεια το παιχνίδι αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο βουνό (!), το οποίο δείχνει να αιωρείται και να περιστρέφεται νωχελικά στη μέση του πουθενά! Η μορφή αυτού του βουνού αλλάζει, κάθε φορά που ο παίκτης κάνει tap στην οθόνη και έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο απεικονίζονται στην οθόνη οι εναλλαγές των εποχών και των καιρικών φαινομένων, αλλά και ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο η φύση εκφράζεται. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο μοιάζει περισσότερο με έναν σουρεαλιστικό πίνακα αφηρημένης τέχνης, όπου οι περισσότεροι προσπαθούν να κατανοήσουν το νόημα του.

    Mountain

    Το ψυχεδελικό και πρωτότυπο Mountain, σύμφωνα με το δημιουργό του παρέχει περισσότερες από 50 ώρες gameplay και το περίεργο είναι ότι με το που κυκλοφόρησε έγινε best seller, φτάνοντας στην κορυφή των charts του γερμανικού iTunes, ενώ μάλιστα αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση του αντίστοιχου αμερικανικού chart. To Mountain στοιχίζει μόλις 1 δολάριο, οπότε μάλλον ο δημιουργός του δεν θα πλουτίσει και πολύ από αυτό, ωστόσο ο O’ Reilly δεν φαίνεται να νοιάζεται τόσο για τα χρήματα όσο για την τέχνη. Το Mountain κυκλοφορεί  σε PC, Mac και Linux formats (μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο site του παιχνιδιού) και σε iOS (η Android έκδοση βρίσκεται στα σκαριά).

    http://youtu.be/GBy1eNEHYSk

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles