22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πώς να αξιοποιήσετε το μεσαίο πλήκτρο του ποντικιού σας στους browsers

    Από τον τρόπο με τον οποίο το χέρι μας αγκαλιάζει ένα ποντίκι Η/Υ, φαίνεται πως το μεσαίο πλήκτρο, ή αλλιώς ο τροχός κύλισης, χρησιμοποιείται αραιά. Οι περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν μονάχα για να κάνουν scrolling μεταξύ των πολλών αρχείων ενός φακέλου ή μιας μεγάλης σε μάκρος ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά, το μεσαίο πλήκτρο ενός ποντικιού μπορεί να γλιτώσει χρόνο και να διευκολύνει τη ζωή των χρηστών στους browsers εν ώρα σερφαρίσματος στο ίντερνετ.

    mouse middle click

    Ας ξεκινήσουμε από την πιο βασική λειτουργία. Με το πάτημα του μεσαίου πλήκτρου ενός ποντικιού σε ένα σύνδεσμο, αυτός ανοίγει αμέσως σε νέα καρτέλα. Τέλος στο δεξί κλικ και στην επιλογή για άνοιγμα ενός συνδέσμου σε νέα καρτέλα. Επίσης, με το πάτημα του μεσαίου πλήκτρου οπουδήποτε σε μια ιστοσελίδα, ενεργοποιείται η επιλογή για αυτόματο scrolling και αρκεί ο χρήστης να κουνήσει το ποντίκι για scrolling. Λογικά, αρκετοί θα γνωρίζατε τα προηγούμενα.

    Πόσοι γνωρίζετε πως με το πάτημα του μεσαίου πλήκτρου ενός ποντικιού σε ένα φάκελο σελιδοδεικτών, ανοίγουν αυτόματα όλοι οι σελιδοδείκτες οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε αυτόν; Ή πως πατώντας το μεσαίο πλήκτρο μέσα σε μια καρτέλα, η καρτέλα κλείνει αμέσως;

    Τελικά, το μεσαίο πλήκτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα για ταχύτητα στην πλοήγηση και όχι μονάχα για το scrolling. Αξιοποιήστε το και δε θα το ξανά αφήσετε ανεκμετάλλευτο.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles