17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μπορείς να φτιάξεις ένα ποδήλατο μόνο με 9 δολάρια;

    Ο μηχανικός Giora Kariv είχε μία ιδέα για την οποία τρεις μηχανικοί σημείωναν ότι δεν πρόκειται να δουλέψει. Κι όμως με την παρότρυνση της γυναίκας του, που τον συμβούλευσε να πραγματοποιήσει μία δοκιμή τα κατάφερε: έφτιαξε ένα ποδήλατο από χαρτόνι με κόστος κατασκευής περίπου 9 δολάρια.

    Ο Kariv εμπνεύστηκε από έναν άνδρα που δημιούργησε ένα κανό από… χαρτόνι, δεδομένου, λοιπόν, ότι το πάθος του είναι τα ποδήλατα και η ανακύκλωση, θέλησε να φτιάξει κάτι αντίστοιχο με δύο ρόδες. Και τα κατάφερε! Παραδόξως, η κατασκευή του μπορεί να αντέξει το νερό και την υγρασία, ενώ είναι αρκετά ανθεκτική, ώστε να μπορέσει να σηκώσει έναν άνθρωπο έως 136 κιλά.

    Αυτό που έκανε τόσο ανθεκτικό το ποδήλατο είναι η αναδίπλωση του χαρτονιού, κάτι που ο Kariv συγκρίνει με την αναδίπλωση που γίνεται κατά την κατασκευή ενός origami. Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, δε μοιάζει από χαρτόνι, με την επίστρωση να το κάνει να δείχνει πλαστικό. Τα συνολικά υλικά, σε κάθε περίπτωση, δεν του κόστισαν πάνω από 9 δολάρια, ποσό πραγματικά ευτελές. Και το σίγουρο είναι πως αυτό το ποδήλατο κανείς δε θα ανησυχεί για το αν θα του το κλέψουνε, έτσι δεν είναι;

    Πηγή: Technabob

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles