16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    «Mr. Grey». Ο hacker που έκλεψε 1.2 δισ. log-ins σύμφωνα με το FBI!

    Το FBI κατάφερε να συνδέσει την “κλοπή” 1.2 δισ. log-ins με έναν Ρώσο hacker που αυτοαποκαλείται ως… “Mr. Grey” (μάλλον επηρεασμένος από την πρόσφατη σειρά μυθιστορημάτων της E.L. James), βρίσκοντας το email του σε spam utitilies που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όπως μεταδίδει το Reuters με βάση έγγραφα που δημοσιοποίησε ένα δικαστήριο στο Milwaukee.

    hacker

    Η ιστορία των… κλοπών είχε γίνει γνωστή από τον Αύγουστο του 2014, όταν η εταιρεία ασφαλείας Hold Security είχε αποκαλύψει ότι ένα ρωσικό “hacking ring” είχε καταφέρει να “εκθέσει” 1.2 δισ. συνδυασμούς usernames και passwords και πάνω από 500 εκατομμύρια διευθύνσεις email από περισσότερα από 420,000 websites. Δεν είχε γίνει, ωστόσο, γνωστή η σύνδεση με τον… “Mr. Gray”, όπως αυτοαποκαλείται, ο οποίος στο παρελθόν έχει “διαφημίσει” μάλιστα online τα κατορθώματά του, γράφοντας σε fora ότι έχει πρόσβαση σε user data από το Facebook, το Twitter και το ρωσικό social network VK.

    Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι αν το FBI, με βάση τα δεδομένα που γνωρίζει πλέον, έχει καταφέρει να τον εντοπίσει, αν και πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Ρωσία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles