23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    MWC 2015: Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης έκθεσης της Βαρκελώνης

    Έχουμε φτάσει πλέον στην τελική ευθεία για το Mobile World Congress 2015 (MWC 2015), το γεγονός της χρονιάς για την Ευρώπη, όσον αφορά τις νέες ανακοινώσεις smartphones, tablets και λοιπών gadgets που αγαπούμε να χρησιμοποιούμε.

    MWC15-Mobile-World-Congress-2015

    Την Κυριακή 1 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι πρώτες συνεντεύξεις τύπου και από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου το συνέδριο ανοίγει τις πύλες του, ώστε οι επισκέπτες του να απολαύσουν από κοντά όλες εκείνες τις συσκευές που θα μας απασχολήσουν πολύ τους ερχόμενους μήνες και κάποιες από αυτές ελπίζουμε να έχουμε τα χρήματα ώστε να τις αποκτήσουμε. Ποιοι θα είναι, όμως, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της έκθεσης και τα μοντέλα εκείνα που θα κλέψουν τις καρδιές μας; Ήδη, η φημολογία συνοδεύει τις παρουσίες των σημαντικών κατασκευαστών και εμείς κάνουμε μία σύνοψη των πληροφοριών που έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά τις ανακοινώσεις που θα μας κερδίσουν.

    Acer

    Η εταιρεία έχει ήδη δημοσιεύσει teaser από τα προϊόντα που θα δώσουν το “παρών” στη Βαρκελώνη και φαίνεται ότι θα είναι τόσο smartphones όσο και wearables.

    acer_teaser_smartphone_wearable_facebook_mwc_2015

    Asus

    H Asus έχει ήδη ανακοινώσει το Zenfone 2 στη CES 2015 και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι θα δούμε στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, υπάρχουν φήμες για ένα smartwatch, που ίσως ονομάζεται VivoWatch, και θα μπορούσε να ενσωματώνει ακόμη και λειτουργικό… Windows.

    Blackberry

    Μπορεί κάποιοι να την έχουν ξεχάσει, η Blackberry ωστόσο μας έχει… υποσχεθεί ότι θα αποκαλύψει το μελλοντικό roadmap της στο MWC 2015 κι εμείς περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας δείξει. Λέτε να δούμε το touch-screen only Blackberry Rio Z20;

    Google

    H Google δε συνηθίζει να τιμά τις μεγάλες εκθέσεις, ωστόσο, φέτος, στο MWC 2015 θα δούμε πιθανότατα το modular smartphone της, Project Ara.

    mwc-2015-google-project-ara

    Ήδη ο κατασκευαστής Yezz έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν περί τα 100 διαφορετικά modules του Ara στην έκθεση και σίγουρα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε από κοντά μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις των τελευταίων ετών στο κομμάτι των smartphones. Το “παρών” στην έκθεση, όμως, θα δώσει και ο ίδιος ο Sundar Pichai της Google και περιμένουμε τι έχει να μας πει…

    HTC

    Οι Ταϊβανέζοι θα είναι σίγουρα από τους πρωταγωνιστές του MWC 2015, καθώς στο event που έχουν προγραμματίσει για την 1η Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσουν το νέο μέλος της κορυφαίας οικογένειας “One”. Θα ονομάζεται πιθανότατα HTC One M9 και έχει διαρρεύσει σε αρκετές φωτό (επίσημες ή μη) τελευταία, μία από τις οποίες είναι η ακόλουθη.

    htc-one-m9-themes

    Το HTC One M9 αναμένεται να διαθέτει μεταλλικό σώμα, οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p, επεξεργαστή Snapdragon 810, 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, κάμερες 20MPixels και Ultrapixel, ηχεία BoomSound, μπαταρία 2.900mAh, καθώς και να ενσωματώνει το Android 5.0 Lollipop με το Sense 7.0 UI. Έχουμε πληροφορίες και για την τιμή του που θα προσεγγίζει τα 749 ευρώ.

    Φήμες λένε ότι, μαζί με το το One M9, η HTC πιθανότατα θα ανακοινώσει και το One M9 Plus με οθόνη 5,2 ιντσών Quad HD.

    Huawei

    Η Huawei έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου την 1η Μαρτίου στη Βαρκελώνη, ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σημειώνουν ότι η κινεζική εταιρεία δε θα ανακοινώσει smartphones στην έκθεση (καθώς το P8 αναμένεται σε ξεχωριστό event τον Απρίλιο), αλλά θα επικεντρωθεί σε νέα wearables και tablets. Οι πρώτες αναφορές αφορούν το Huawei Watch με λειτουργικό Android Wear το οποίο θα έχει fashion προσανατολισμό (το έχουμε μάλιστα ήδη δει σε billboard στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης).

    huawei-watch-airport-sign

    Επιπλέον, θα δούμε και τον αντικαταστάτη του TalkBand B1, το νέο 4.5G SmartBand που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες σε event στο Λονδίνο, το πρώτο wearable με υποστήριξη 4.5G.

    Lenovo

    H Lenovo θα έχει σίγουρα παρουσία στο MWC 2015 και ήδη έχουν διαρρεύσει αρκετές συσκευές που φαίνεται ότι θα ανακοινώσει. Πρόκειται για τα Vibe X3, S1, P1 και P1 Pro αλλά και το Vibe Max.

    Lenovo-MWC-2015

    To Lenovo Vibe Max θα διαθέτει οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης Quad HD, επεξεργαστή Snapdragon 615 στα 64-bit, 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το Vibe X3 έρχεται με οθόνη 5,5 ιντσών Full HD, κάμερα 20.7MPixels και στερεοφωνικά ηχεία, το Vibe S1 θα είναι μία νεανική συσκευή διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα, ενώ τα P1 και P1 Pro θα διαθέτουν υποστήριξη LTE, οκταπύρηνους επεξεργαστές 64-bit και μπαταρίες 4.000 και 5.000mAh αντίστοιχα. Όλες οι νέες προτάσεις θα ενσωματώνουν το Android 5.0 Lollipop.

    LG

    Η LG έχει ήδη ανακοινώσει στη CES 2015 του Las Vegas το νέο της κυρτό smartphone G Flex 2 και σίγουρα θα το δούμε στο περίπτερό της και στο MWC 2015. Πληροφορίες για ενδεχόμενη παρουσία του LG G4 πάντως, του αντικαταστάτη δηλαδή της ναυαρχίδας της G3, δεν επιβεβαιώνονται, επομένως αν δούμε κάποιο νέο smartphone θα πρόκειται για κάποια όχι τόσο high-end πρόταση.

    LG Watch Urbane

    Στη Βαρκελώνη θα δούμε σίγουρα όμως και τα δύο νέα έξυπνα ρολόγια των Κορεατών τα LG Watch Urbane και LG Watch Urbane LTE που ανακοινώθηκαν με διαφορά λίγων ημερών πρόσφατα. Το πρώτο ενσωματώνει το λειτουργικό Android Wear της Google, το δεύτερο, ωστόσο, που υποστηρίζει 4G και μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, θα θέλαμε πολύ να το δούμε από κοντά, καθώς ενσωματώνει και ένα proprietary λειτουργικό των Κορεατών.

    Meizu

    Ο Κινέζος πατάει… ευρωπαϊκό έδαφος και, ήδη, μας έχει προετοιμάσει πως στο MWC 2015 θα παρουσιάσει επίσημα το ΜΧ4 Ubuntu Edition.

    meizu-mx4-ubuntu

    Η Meizu είναι εδώ και καιρό συνεργάτης της Canonical και θα δώσει το “παρών” στη Βαρκελώνη, αποτελώντας μία από τις συσκευές που θα θέλαμε να δούμε πολύ, πλέον κα με Ubuntu Touch!

    Microsoft

    Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου το πρωί είναι προγραμματισμένο το event της Microsoft, όπου σίγουρα θα δούμε κάποιες νέες συσκευές. Είναι το πρώτο Mobile World Congress που η αμερικανική εταιρεία κάνει την εμφάνισή της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia, ωστόσο κάποιες φήμες σημειώνουν ότι δε θα δούμε στην έκθεση κάποιο high-end μοντέλο της οικογένειας Lumia. Αναφορές θεωρούν πιθανή, πάντως, την ανακοίνωση δύο νέων smartphones, των Lumia 1330 και Lumia 640. Το πρώτο αναμένεται να διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών ανάλυσης 1280×720 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 στα 1.7GHz, 1GB RAM, 32GB αποθηκευτικό χώρο και κάμερες 14 και 5MPixels, ενώ το δεύτερο οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 720p, Snapdragon 400, 1GB RAM και κάμερες 8.7 και 0.9MPixels.

    mwc-2015-march-2-microsoft

    Εκείνο που θα θέλαμε πολύ, βέβαια, είναι να λάβουμε στην έκθεση μία “ενισχυμένη” δόση από τη νέα έκδοση Windows 10 for Phones που υποστηρίζει smartphones και μικρά tablets.

    Samsung

    Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Samsung είναι η εταιρεία που φιλοδοξεί να τη συζητούν όλοι στο συνέδριο, κλέβοντας τις εντυπώσεις όσο καμία άλλη με τις ανακοινώσεις της. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα άλλωστε, όταν οι Κορεάτες στο Unpacked event που έχουν ετοιμάσει για την 1η Μαρτίου, θα ανακοινώσουν όχι μία αλλά δύο νέες ναυαρχίδες, το Samsung Galaxy S6 αλλά και το περισσότερο… καινοτόμο Samsung Galaxy S6 Edge, με οθόνη που καμπυλώνει και στη δεξιά και στην αριστερή της πλευρά. Οι δύο νέες συσκευές μας απασχολούν συνέχεια με διαρροές τα προηγούμενα 24ωρα και, ενδεικτικά, βλέπουμε μία από τις φωτό τους που έχουν κυκλοφορήσει παρακάτω.

    Samsung Galaxy S6 S6 Edge

    To Samsung Galaxy S6 αναμένεται να διαθέτει οθόνη 5.1 ιντσών ανάλυσης QHD, οκταπύρηνο Exynos 7 Octa processor της εταιρείας, 3GB RAM, κάμερες 20 και 5MPixels και μπαταρία 2.600mAh, ενώ το Galaxy S6 Edge να έχει παρόμοια specs, με ειδικό software φυσικά που θα εκμεταλλεύεται τις κυρτές πλευρές της οθόνης.

    Ίσως δούμε και άλλες ανακοινώσεις από τη Samsung στο φετινό Mobile World Congress, όπως και να έχει πάντως οι δύο προηγούμενες θα είναι εκείνες που μάλλον θα συζητάμε για πολλές ημέρες ακόμη και μετά το τέλος της έκθεσης…

    Sony

    Η Sony μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην κυκλοφορία μίας νέας ναυαρχίδας κάθε έξι μήνες, η αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι πλέον πρόσφατες φήμες σημειώνουν ότι αυτό δε θα συνεχιστεί και δε θα δούμε το Sony Xperia Z4 στη Βαρκελώνη. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο, ωστόσο, αν πρέπει να ποντάρει κάποιος σε μία σίγουρη ανακοίνωση συσκευής από τους Ιάπωνες αυτή είναι του Sony Xperia Z4 tablet, το οποίο έχει ήδη διαρρεύσει.

    Sony Xperia Z4 Tablet

    Πρόκειται για ένα νέο tablet εξαιρετικά λεπτό, όπως βλέπουμε στη φωτό, το οποίο θα έχει “ταχύτατο επεξεργαστή”, “κορυφαία απόδοση μπαταρίας” αλλά και 2Κ display. Οι φήμες το θέλουν να ενσωματώνει οθόνη 10.1 ιντσών, τον επεξεργαστή Snapdragon 810 της Qualcomm, 4GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου και, φυσικά, να είναι αδιάβροχο, αλλά και να ενσωματώνει το Android 5.0 Lollipop. Μάλλον αυτή είναι και η συσκευή που η Sony παρουσιάζει στο παρακάτω teaser, όσον αφορά το event που προγραμματίζει για τις 2 Μαρτίου στη Βαρκελώνη.

    sony xperia teaser mwc

    Η Sony, πάντως, πιθανότατα θα ανακοινώσει και τουλάχιστον ένα smartphone, το Xperia M4 Aqua, μία συσκευή με εμφάνιση που μοιάζει με το Xperia Z3, οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης 720p, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 610, 2GB RAM, κάμερες 13 και 5MPixels, 16GB αποθηκευτικό χώρο και Android 5.0 Lollipop, την οποία βλέπουμε στις ακόλουθες φωτό που διέρρευσαν τις προηγούμενες ώρες.

    Sony Xperia M4 Aqua spotted

    ZTE

    Τι θα δούμε από τους Κινέζους στο MWC 2015; Το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκονται εκεί δύο συσκευές που έχουν ανακοινώσει πρόσφατα και πρόκειται για τα Blade S6 και Star 2. Ωστόσο, ίσως γίνει η έκπληξη και δούμε το Nubia N9, ένα μοντέλο που διέρρευσε πριν λίγες ημέρες σε μία φωτογράφιση με αέρα… ασιατικής showbiz.

    New-ZTE-Nubia-leaked

    Εμείς, πάντως, έχουμε επιλέξει ως επίσημο κινητό της αποστολής μας στο MWC 2015 μία συσκευή που είχε ανακοινωθεί στην IFA 2014 πριν λίγους μήνες, το ZTE Blade Vec 4G

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles