20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Blackphone 2. Με οθόνη 5,5 ιντσών, βελτιωμένα specs και ακόμη περισσότερη… ασφάλεια (MWC 2015)

    Η Silent Circle μας είχε απασχολήσει πριν ένα περίπου χρόνο με την κυκλοφορία του Blackphone, μίας συσκευής σε συνεργασία με την ισπανική κατασκευάστρια Geeksphone, η οποία έδινε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ιδιωτικότητας του χρήστη της στον απόηχο των αποκαλύψεων που είχαν συγκλονίσει τότε τον κόσμο και αφορούσαν την υπόθεση Snowden. Σας είχαμε γράψει για το πρώτο Blackphone εδώ και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το Blackphone 2 που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του MWC 2015 και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη… ασφάλεια αλλά και αναβαθμισμένα specs. Να σημειώσουμε ότι, αυτή τη φορά, κατασκευάστρια είναι η ίδια η Silent Circle, χωρίς να συνεργάζεται με κάποιον άλλο κατασκευαστή.

    Blackphone 2

    To Blackphone 2 διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση 1080p και προστασία Gorilla Glass 3, έναν αναβαθμισμένο οκταπύρηνο 64-μπιτο επεξεργαστή, 3GB RAM, 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, υποστήριξη LTE, και μη αφαιρούμενη μπαταρία 3.060mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

    Τρέχει το λειτουργικό PrivatOS 1.1 με “ενισχυμένα” Spaces UI, ώστε να μπορεί να διαχωρίζει το ένα από το άλλο διάφορα μέρη της “εμπειρίας” Android. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να τοποθετείτε διαφορετικά στοιχεία σύνδεσης σε διαφορετικές ¨περιοχές” της συσκευής (π.χ. άλλο όνομα χρήστη για τις εφαρμογές επικοινωνίας σας και άλλο για τις εφαρμογές γραφείου). 

    To Blackphone 2 κοστίζει όσο και το παλαιότερο μοντέλο, δηλαδή 649 δολάρια. Μαζί του ανακοινώθηκε και ένα νέο tablet από την εταιρεία, το Blackphone+ με διάσταση οθόνης 7 ίντσες και Qualcomm chip, χωρίς ωστόσο η Silent Circle να μας δώσει προς το παρόν γι’ αυτό περισσότερες πληροφορίες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles