18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Pay. Πρεμιέρα στις υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού από τους Κορεάτες

    Πέρα από τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε στο Unpacked event της στο MWC 2015 και τη νέα της υπηρεσία Samsung Pay.

    20150301_180532

    Όπως διαβάζουμε και στο Infocom.gr, οι νέες ναυαρχίδες της Κορεατικής εταιρείας είναι οι πρώτες που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία Samsung Pay, με την οποία η Samsung μπαίνει ενεργά στο παιχνίδι του ψηφιακού πορτοφολιού. Η «καινοτομία» έγκειται στο γεγονός πως εκτός του NFC, θα υποστηρίζεται και η πραγματοποίηση πληρωμών σε συμβατικά τερματικά, παλαιότερης τεχνολογίας (MST) με την εισαγωγή των στοιχείων των πιστωτικών αλλά και των χρεωστικών καρτών MasterCard, Visa και American Express, καλύπτοντας κατ” αυτόν τον τρόπο το 90% της αμερικανικής αγοράς.

    20150301_180553

    Όπως συμβαίνει και με το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, του μεγάλου ανταγωνιστή, η υπηρεσία ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, όπως το tokenization και το γεγονός ότι το κάθε token έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Ακόμη μια σημαντική παράμετρος ασφάλειας είναι και η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή κωδικού ασφαλείας για την έγκριση της εκάστοτε πληρωμής.

    20150301_180524

    Η υπηρεσία Samsung Pay αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αγορά των ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ η επέκτασή του σε άλλες αγορές θα εξαρτηθεί, ανάλογα με τις συμφωνίες που θα κλειστούν με τα ανά τον κόσμο τραπεζικά ιδρύματα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα στοίχημα των Κορεατών οι οποίοι επιδιώκουν τη διατήρηση της μάχης με την Apple σε ακόμη ένα επίπεδο, με τη διαφορά ότι η εταιρεία του Τιμ Κουκ είναι ήδη κυρίαρχη στον τομέα αυτό στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και αρχίζει να εισέρχεται δυναμικά και στην Ευρώπη.

    Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών παγκόσμια με το m-payment, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς και τις προοπτικές που ανοίγονται

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles