14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο της κορυφαίο SoC Snapdragon 820 με πυρήνες Kryo (MWC 2015)

    Η Qualcomm βρίσκεται και αυτή στο MWC 2015, όπου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το νέο της SoC, Snapdragon 820, το οποίο αναμένεται να βρεθεί φυσικά στα μελλοντικά κορυφαία Android & Windows Phone της αγοράς.

    snapdragon 820 mwc 2015

    Μάθαμε κάποια πρώτα στοιχεία γι’ αυτό το νέο chipset, το οποίο έχει δημιουργηθεί με την κατασκευαστική διαδικασία FinFET, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται, σε αυτή τη φάση, αν έχει κατασκευαστεί στα 16nm ή τα 14nm που χρησιμοποιεί η Samsung στα δικά της Exynos 7 chipsets.

    Μέσα στο Snapdragon 820 SoC κάνει την πρώτη του εμφάνιση και ο νέος ARMv8 πυρήνας της Qualcomm που ονομάζεται Kryo και έχει αρχιτεκτονική 64-bit.

    Είναι το πρώτο SoC της εταιρείας σχεδιασμένο με βελτιστοποιήσεις για τη νέα Zeroth Platform που επίσης ανακοίνωσε σήμερα η Qualcomm και είναι μία γνωστική πλατφόρμα που επιτρέπει στις συσκευές να γίνουν πιο προσωπικές και “έξυπνες” αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες του χρήστη, χωρίς μάλιστα πρόσβαση στο cloud, καθώς όλες οι σχετικές εργασίες εκτελούνται στο εσωτερικό τους.

    Η Qualcomm σημείωσε πως θα ξεκινήσει να επιδεικνύει στους συνεργάτες της τον Qualcomm 820 κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έτσι ώστε οι πρώτες συσκευές που θα τον ενσωματώνουν να υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στην αγορά στις αρχές του 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles