22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    LG G5. Με οθόνη 5,3 ιντσών, dual-camera και… modular design (MWC 2016)

    H LG είχε παρουσιάσει τις προηγούμενες ημέρες νέες προτάσεις smartphones, όπως τα X Cam και X Screen, Stylus 2 και K8. Κράτησε όμως την πιο μεγάλη της ανακοίνωση για τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε πριν λίγο στο MWC 2016 της Βαρκελώνης παρουσιάζοντας τη νέα της ναυαρχίδα, το LG G5. Μία ξεχωριστή πρόταση με σημαντικές βελτιώσεις από το υπάρχον G4 μοντέλο τόσο στη σχεδίαση όσο και στα χαρακτηριστικά. Μία πρόταση που καινοτομεί χάρη στα αξεσουάρ και τα plug-in modules της που κάνουν τη διαφορά και την αναδεικνύουν σε μία από τις σπουδαιότερες ανακοινώσεις του φετινού Mobile World Congress. Μπορεί να συνδέσαμε το modular design με το Project Ara της Google, ωστόσο οι Κορεάτες δίνουν σε ένα mainstream προϊόν τους μία πρώτη γεύση από… αρθρωτή σχεδίαση και προκαλούν κύματα ενθουσιασμού.

    LG G5

    Τo LG G5 έρχεται με μεταλλικό σασί και γυαλί στην πρόσοψη της συσκευής. Ξεχωριστή η παρουσία dual-camera στο πίσω μέρος, όπως και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω ακριβώς από αυτή. Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία εγκαταλείπει στο μοντέλο αυτό το χαρακτηριστικό πίσω πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου που είχε καθιερώσει στις τελευταίες της προτάσεις. Το διπλό πλήκτρο επανέρχεται στο πλάι της συσκευής, ωστόσο το power button παραμένει πίσω μαζί με τον fingerprint sensor. Μία “ραφή” διαχωρίζει το κάτω μέρος του LG G5 το οποίο είναι κατά κάποιον τρόπο αρθρωτό, επιτρέποντάς σας να το αφαιρέσετε για να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία και σε card-slots, αλλά και ένα από τα πολλά add-ons που μπορείτε να τοποθετήσετε (να σημειωθεί ότι δεν είναι plug n’ play αλλά χρειάζεται reboot για να ενεργοποιήσετε ένα νέο add on). Έτσι η κορεατική εταιρεία προσφέρει το LG Cam Plus με μπαταρία 1.100mAh και hardware controls (hardware shutter key, video button και zoom dial) αλλά και ένα DAC σε συνεργασία με την Bang & Olufsen. Παράλληλα οι Κορεάτες διαθέτουν και άλλα αξεσουάρ που θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά (κάμερα, VR headset κ.λπ) συνθέτοντας τα LG G5 FRIENDS της συσκευής.

    lg g5 2

    Ακόμη μία ξεχωριστή δυνατότητα του LG G5 είναι η ενσωμάτωση του Always-On display mode στην οθόνη του που σας επιτρέπει να βλέπετε δεδομένα όπως τρέχουσα ώρα και ημερομηνία, ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοικτή η οθόνη της συσκευής, κάτι που προσφέρει τόσο εξοικονόμηση διάρκειας ζωής της μπαταρίας όσο και βελτίωση της χρηστικότητας.Το χαρακτηριστικό καταναλώνει, σύμφωνα με την LG, μόλις 0,8% της συνολικής διάρκειας ζωής της μπαταρίας του ανά ώρα. Η οθόνη της συσκευής διαθέτει ακόμη Daylight Mode για βελτιωμένη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας των Κορεατών, το LG G5 έρχεται με οθόνη 5,3 ιντσών ανάλυσης QuadHD (2560×1440 pixels), τον πιο ισχυρό επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 820, Adreno 530 GPU, 4GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 32GB με υποστήριξη καρτών microSD, διπλή οπίσθια κάμερα (μία με φακό 75 μοιρών 16MP και μία με φακό 135 μοιρών 8MP) καθώς και μπαταρία 2.800mAh. Χάρη στην υποστήριηξη Quick Charge 3.0, είστε μάλιστα σε θέση να φορτίστε το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 35 λεπτά. Ενσωματώνει το λειτουργικό Android 6.0.1 Marshmallow με το LG UI, ενώ το “παρών” δίνει υποστήριξη NFC και η νέα USB Type-C port.

    Το LG G5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Απρίλιο σε Silver, Gray, Pink και Gold αποχρώσεις. Αν και δεν έχουμε ακόμη επίσημη ένδειξη για την τιμή του υπολογίζεται να προσεγγίζει τα 650 με 700 δολάρια.

    https://www.youtube.com/watch?v=anyW8UY9ELg

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles