16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέο UI για το Google Maps for Android

    gmaps-android-update2Μία σημαντική ενημέρωση στην εφαρμογή Google Maps για Android εμφανίστηκε στο Google Play Store, χωρίς, ωστόσο, να έχει δοθεί προς το παρόν για download σε όλους τους χρήστες, κάτι που θα γίνει σταδιακά. Φαίνεται ότι πρόκειται για την ενημερωμένη εφαρμογή, για την οποία είχαμε δει ένα Preview από τη Google στο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας το Μάιο.

    Η σχεδίαση είναι παρόμοια με αυτήν της version για iPhone που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με κάποιες ωστόσο μικροδιαφορές…

    Σύμφωνα με όσα γράφονται στο tab “What’s new” στο Google Play, η ενημέρωση, πέρα από μία ανανεωμένη σχεδίαση, φέρνει δυνατότητες “προηγμένης πλοήγησης περιλαμβάνοντας live ενημέρωση για την κυκλοφορία, αναφορές περιστατικών και αναδρομολόγηση σε πραγματικό χρόνο” μαζί με ένα νέο χαρακτηριστικό που αποκαλείται “εξερεύνηση” και αποτελεί ένα νέο τρόπο για να βρίσκετε κοντά σας μέρη για φαγητό, ποτό, αγορές κ.λπ. Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει μία ειδική version της εφαρμογής, η οποία προσαρμόζεται στην οθόνη των tablets.

    Τα screenshots φανερώνουν κάποιες ακόμη λεπτομέρειες νέων χαρακτηριστικών, όπως αυτό που βλέπετε στη φωτό και δείχνει ένα μενού πλοήγησης και μία κάρτα που γράφει “ταχύτερη διαδρομή είναι τώρα διαθέσιμη”.

    Η ενημέρωση, όπως αναφέρεται στη σελίδα του Google Play, θα “διατεθεί” σταδιακά σε χρήστες Android 4.0.3+ μέσα στις επόμενες εβδομάδες”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζει πλέον τις δυνατότητες offline maps αλλά και τη λειτουργία latitude η οποία επέτρεπε στους χρήστες να γνωστοποιήσουν τη θέση τους στους φίλους τους εφόσον το επιθυμούσαν. 

    UPDATE: Η Google φαίνεται ότι άκουσε τα παράπονα των χρηστών προσθέτοντας τελικά ένα offline maps button στην ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής της.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles