19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι νέοι Google Maps δημιουργήθηκαν σχεδόν από το “μηδέν” φέρνοντας ένα πλήρως ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης

    Οι φήμες σχετικά με ανανέωση και στα Google Maps ήταν ιδιαίτερα έντονες το τελευταίο διάστημα και η πρώτη μέρα του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O 2013 ήρθε για να επιβεβαιώσει ένα ολοκαίνουριο interface, το οποίο είναι, αναμφίβολα, πιο ενδιαφέρον από ποτέ.

    Google Maps NEW 01

    Η Google, σε μία εντυπωσιακή κίνηση, δεν προσφέρει απλά μία ενημερωμένη έκδοση της υπηρεσίας της, αλλά, πραγματικά, αναδημιουργεί τα Google Maps σχεδόν από το “μηδέν”, στη μεγαλύτερη ανανέωσή τους στα οκτώ χρόνια που είναι διαθέσιμοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό τους, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις που μπορείτε να έχετε μέσα από τους χάρτες.

    Τα νέα Google Maps, στην ουσία, ενσωματώνουν και τα δύο σχετικά προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας, το Google Earth και το Steet View, δημιουργώντας μία πλατφόρμα καλύτερη από ποτέ.

    Δημιουργούν, επίσης, έναν ειδικά προσαρμοσμένο χάρτη για κάθε ξεχωριστή αναζήτηση που πραγματοποιείτε, ο οποίος δίνει έμφαση στα spots που αναζητάτε, ενώ, παράλληλα, ενσωματώνουν σ’ αυτόν τα badges του Zagat και κριτικές εστιατορίων απευθείας μέσα στην πλατφόρμα, ώστε να βρίσκετε κάθε στιγμή δίπλα σας προτάσεις για φαγητό ή έξοδο. Επιπλέον, μέσω των Google Maps είναι διαθέσιμα και τα Offers, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταστήματα να πραγματοποιούν προσφορές στους χρήστες μέσα από την υπηρεσία χαρτών της Google.

    Το σύνολο των χαρτών έχει πλέον ανανεωμένη σχεδίαση με νέους διανυσματικούς χάρτες και πιο ήπια χρώματα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Google επιλέγει να προσφέρει σε σκούρο πράσινο χρώμα τις κορυφογραμμές των βουνών και τους ωκεανούς σε μπλε χρώμα που αλλάζει από το φως στο σκοτάδι σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τη θέση του ήλιου. Το παρόν δίνει και το νέο Roboto font της Google, που έχουν γνωρίσει όσοι χρησιμοποιούν Nexus phones και tablets.

    Google Maps NEW 02

    Οι χάρτες είναι πλέον, βέβαια, και πιο interactive από ποτέ. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, εμφανίζεται μία κάρτα με πληροφορίες. Αυτή σας επιτρέπει είτε να λάβετε οδηγίες για ένα πρόσβαση σε ένα σημείο είτε να οδηγηθείτε στο Street View, ενώ, παράλληλα, αν έχετε επιλέξει μία συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. ένα εστιατόριο), σας εμφανίζει πληροφορίες, γι’ αυτό αλλά και τη δυνατότητα να το σώσετε ως αγαπημένη σας τοποθεσία.

    Επιπλέον, ένα carousel στο κάτω μέρος της σελίδας ενσωματώνει πολλές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε κάθε τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων photo tours από τους χρήστες και 3D εικόνων μέσω του Google Earth.

    Google Maps NEW 03

    Στα Google Maps, μπορείτε ακόμη να αξιολογήσετε διαδρομές και να επιλέξετε αυτή που σας συμφέρει να ακολουθήσετε με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας. Πολύ εύκολα μπορείτε να δείτε στο χάρτη διαδρομές και να βρείτε πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεστε για κάθε μία από αυτές ώστε να επιλέξετε τη συντομότερη τη γρηγορότερη ανάλογα με τις συνθήκες ή αυτή που επιθυμείτε να ακολουθήσετε σε κάθε περίσταση.

    Και βέβαια, όσο χρησιμοποιείτε τους χάρτες, τόσο αυτοί “μαθαίνουν” από τις συνήθειες σας και σας κάνουν εξατομικευμένες προτάσεις, με βάση τις αναζητήσεις και τις προτιμήσεις σας. Οι χάρτες της Google δεν είναι πλέον ένας μοναχικό εργαλείο αναζήτησης, αλλά ένας φίλος σας, που, όπως μας είχε συνηθίσει και το Google Now (για όσους το χρησιμοποιούν στη νεότερη έκδοση του Android), γνωρίζει το σπίτι και την εργασία σας, ενώ μπορεί να σας προτείνει μέρη με βάση τις αναζητήσεις σας, ακόμη και κριτικές φίλων σας.

    Μπορείτε να ζητήσετε πρόσκληση από τη Google, ώστε να είστε από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν τους νέους Google Maps, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles