20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το NeverWet υπόσχεται να κάνει κάθε αντικείμενο (και το iPhone σας) αδιάβροχο

    Η Ross Nanotechnology ανέπτυξε ένα προϊόν με την ονομασία Rust-Oleum NeverWet που κάνει ό,τι υπόσχεται το όνομά του. Σας επιτρέπει να κάνετε αδιάβροχο οποιοδήποτε αντικείμενο, αρκεί να το… ψεκάσετε μ’ αυτό.

    neverwet

    Το NeverWet έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε ποικιλία επιφανειών, δημιουργώντας ένα υπερυδρόφοβο εμπόδιο που απωθεί το νερό. Όταν το νερό φτάνει σ’ αυτό, σχηματίζει σφαιρίδια που κυλούν και απομακρύνονται από την επιφάνειά του χωρίς να προσκολλούνται.

    Πρόκειται για μία ιδιότητα που αναφέρεται συχνά ως Lotus effect (το φαινόμενο του λωτού), έχοντας ως παράδειγμα την ιδιότητα των φύλλων του λωτού, που, λόγω της υδρόφοβης επιφάνειάς τους, δεν αφήνουν το νερό να απλώνεται πάνω στην επιφάνειά τους, αλλά να σχηματίζει σφαίρες έχοντας όσον δυνατόν λιγότερη επαφή με αυτή.

    Το kit του NeverWet αποτελείται από δύο διαφορετικά σπρέι, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία ενός στρώματος βάσης και μίας επικάλυψης, ενώ ήδη πωλείται σε κάποια καταστήματα στις ΗΠΑ.

    Στο ακόλουθο video μπορείτε να δείτε μία δοκιμή χρήσης του NeverWet σε διάφορα αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία και ένα iPhone το οποίο τοποθετείται στο νερό χωρίς να καταστρέφεται. Εντυπωσιακό η αλήθεια!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles